Hlavní obsah

V Krnově hořela autodílna

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedm jednotek hasičů zasahovalo v pondělí 16. května v Krnově u požáru přízemní autodílny. Oheň zničil osobní automobil a část autodílny, hasiči uchránili před požárem sousední stolárnu a garáž. Celková škoda byla odhadnuta na 900 tisíc korun.

Foto: Ladislav Šesták, Hasičský fotoklub Bruntál

Požár autodílny v Krnově

Článek

"Informaci o požáru obdrželo operační středisko hasičů v pondělí krátce před 13. hodinou. Na místo byly vyslány dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Krnově a Bruntálu, s nimi čtyři jednotky dobrovolných hasičů – z Krnova, Města Albrechtic, Horního Benešova, Brumovic, a také podniková jednotka Krnovských opraven a strojíren," informoval por. Mgr. Petr Kůdela, tiskový mluvčí HZS Moravskoslezského kraje.

Jednalo se o požár přízemní autodílny o půdorysu 15 krát 8 metrů, s cihlovými stěnami a dřevěným podhledem stropu. Hasiči dostali oheň pod kontrolu za 50 minut, pak jej dohašovali a nebezpečné předměty ochlazovali. Podařilo se jim ochránit před ohněm sousední stolárnu a garáž, přičemž tak uchránili hodnoty za dva milióny korun. Uvnitř autodílny shořel jeden osobní automobil, který byl právě svařován.

Hasičům se také podařilo vytáhnout z autodílny soupravu na svařování (dvě velké tlakové lahve). Za požár může nedbalost při svařování auta. Při požáru se nadýchal zplodin hoření provozovatel autoservisu. Převzala si jej rychlá záchranná služba.

Reklama

Výběr článků

Načítám