Hlavní obsah

V Kostelci se slavilo. Devadesátky se dožila bývalá vedoucí klubu seniorů

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rok velkých jubileí, oslav a aktivit, tak by se dal nazvat rok 2017 pro klub seniorů Pohoda z Kostelce nad Orlicí. Toto společenství vzniklo už před pětapadesáti lety jako Klub důchodců, současný název používají kostelečtí senioři od roku 2013.

Foto: Zdeněk Fabiánek

Jubilantka Marie Minaříková (uprostřed v brýlích)mezi gratulanty.

Článek

Písmeno „P“ z názvu Pohoda v posledních letech rozmnožili na „péček" pět: pohoda - přátelství - poznání – příroda – pohyb. To vše velice dobře charakterizuje mimořádně agilní svazek téměř dvou stovek dříve narozených. 

Nejméně první dvě "péčka" platila také v úterý 12. září, v den velké oslavy. Své kulaté narozeniny totiž spolu s přáteli oslavila paní Marie Minaříková, bývalá vedoucí klubu seniorů, které pohodáři neřeknou jinak než „naše Maruška“. A nebyly to narozeniny ledajaké, ale těžko uvěřitelné a úctyhodné - devadesáté.

Paní Marie Minaříková se vedoucí klubu důchodců stala hned po svém odchodu do penze, když předtím dlouhá léta pracovala na městském úřadu. „Celých třicet let se věnovala členům klubu (a nejen jim) a ti na její působení vzpomínají s láskou,“ upřesnila Miroslava Nováková, které jubilantka předala žezlo „vlády“ právě před pěti lety. Současná vedoucí o své předchůdkyni dále dodala: „Na klub ale chodila dál, a pokud jí to okolnosti, a především zdraví dovolily, zúčastňovala se všech klubových akcí.“

Oslavy jubilea připravil výbor klubu Pohoda s podporou odboru sociálních věcí městského úřadu. Mezi gratulanty nechyběl 12. září místostarosta města Tomáš Langr, zástupci Sboru pro občanské záležitosti, výboru Svazu postižených civilizačními chorobami, výboru klubu seniorů a také více než tři desítky seniorů. Popřát přišla i nejstarší členka Pohody - Jiřina Kameníková (96), stále aktivní členka.

Ti všichni přáli paní Marii Minaříkové hlavně pevné zdraví a hodně radosti z každého dne!  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám