Hlavní obsah

V Koryčanech hořel rodinný dům, tři ženy skončily v nemocnici

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škodu okolo jednoho milionu korun způsobil dnes po poledni požár rodinného domu v Koryčanech na Kroměřížsku. „Záchranáři odvezli do nemocnice tři ženy, dvě se nadýchaly kouře a jedna utrpěla psychický otřes,“ sdělila tisková mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Lucie Javoříková.

Foto: HZS Zlínského kraje

Plameny způsobily milionovou škodu.

Článek

Příčina požáru zůstává nadále v šetření hasičů. Podle mluvčí vyšetřovatel vyloučil verzi úmyslného zapálení. Včasným zásahem uchránili hasiči hodnoty v předběžné výši dvou milionů korun.

K likvidaci požáru vyjeli o půl jedné odpoledne profesionální hasiči ze stanice Morkovice- Slížany, z Kyjova a dobrovolné jednotky ze Střílek a Koryčan. V době jejich příjezdu šlehaly plameny z pokoje v prvním patře rodinného domu.

„Hasiči v dýchací technice ihned nasadili jeden C - proud a jeden vysokotlaký proud a do půl hodiny požár lokalizovali. K odvětrání domu použili přetlakovou ventilaci,“ sdělila Lucie Javoříková.

V době vzniku požáru bylo v domě pět osob. Dvě ženy se nadýchaly kouře, jedna utrpěla psychický otřes a dva muži vyvázli bez újmy na zdraví.

„Pro ženy byl na místo přivolán vrtulník. Nakonec však odletěl bez nich zpět na svou základnu a ženy odvezli záchranáři do nedaleké nemocnice,“ uvedla mluvčí hasičů.

Požár zasáhl i venkovní elektrické vedení u domu. Proto na místě zasahovali také pracovníci energetické společnosti, kteří zajistili odpojení elektřiny.

Šetření příčiny vzniku požáru si převzal vyšetřovatel. Po zadokumentování požářiště hasiči vyklidili uložené věci a nábytek z místnosti, dohasili skrytá ohniska a dům zkontrolovali termokamerou.

Výběr článků

Načítám