Hlavní obsah

V klášterní zahradě posnídalo sedmdesát lidí

Novinky, Martina Váňová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za krásného počasí v Polici nad Metují v sobotu 14. května lidé posnídali domácí dobroty.

Foto: Martina Váňová
Článek

Férová snídaně se uskutečnila v klášterních zahradách. Účast byla nádherná, přes 70 snídajících (včetně dětí).

K ochutnání byla spousta domácích dobrot - marmelády, sýry, buchty z domácích surovin a fair kakaa, med, domácí chléb atd.

K piknikování, které pořádala MCMAMINA z Police nad Metují, se připojila také  knihovna v Polici nad Metují čtenářským koutkem, kde bylo možné si za symbolickou cenu koupit vyřazené knihy.

Mateřské centrum MaMiNa organizovala snídani již potřetí, poprvé oficiálně do celorepublikové akce právě v tomto termínu.

„Snažíme se šířit myšlenky férového obchodu - co se týká dovážených surovin a výrobků, ale také podporovat místní farmáře a chovatele, kteří jsou mezi námi. Nad kvízem o fair trade si lámala hlavu většina příchozích. Několik šťastlivců s nejmenším počtem chyb jsme odměnili malou férovou čokoládou. Naši akci krátce navštívila a podpořila také starostka Ida Jenková,” prozradila o konané akci organizátorka snídaně Helena Pohlová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám