Hlavní obsah

V Karviné znovu vybudují bistro, ve kterém budou zaměstnávat onkologicky nemocné

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obecně prospěšná společnost ONKO pomoc Karviná získala od Nadace OKD grant ve výši 300 tisíc korun na vybudování bistra Esíčka, které v Karviné před dvaceti lety bylo. Těžaři uspořádali pro svou nadaci také benefiční koncert, na kterém ONKU předali ještě dalších 108 tisíc korun jako výtěžek z akce. Karvinské bistro Esíčko bude zaměstnávat právě lidi s onkologickou diagnózou.

Foto: OKD, a.s.

Předání grantu

Článek

"Práce v našem regionu je velmi málo i pro zdravé. Pro nemocné, až na výjimky, není vůbec," vysvětlila ředitelka společnosti ONKO Blažena Monczková, proč se s přáteli pustila do vytváření pracovních míst pro onkologicky nemocné i jinak zdravotně znevýhodněné lidi.

Benefiční koncert zahájil sám generální ředitel OKD Klaus Dieter Beck, a to za účastí primátora Karviné, starostů dalších obcí nebo manažerů OKD a předáků z jednotlivých šachet.

"Rád bych se poklonil dámám, které bojovaly nebo bojují s onkologickým onemocněním, a přesto jsou velmi aktivní. Myslím, že otevření bistra je opravdu výborný nápad", řekl ve svém projevu Beck.

„Mladí mají své hamburgery a párky v rohlíku. My chceme nabízet své výrobky těm, kteří si raději dají na snídani domácí vánočku, na oběd poctivou polévku a k ní třeba svíčkovou jako od babičky, a na svačinu nešizené chlebíčky,“ představila Monczková plánované konkurenční výhody provozovny, která má vzniknout ještě do konce roku v obchodním areálu nedaleko karvinského kina Centrum.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám