Hlavní obsah

V Kadani házeli senioři šipky jako o život

Novinky, Václav Vlasák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pět družstev seniorů bojovalo v Kadani o vítězství v tradičním turnaji. Nakonec neuspěli obhájci ani domácí, ale trofej překvapivě putovala do Chomutova.

Foto: Václav Vlasák

Josef Taraba z domácího družstva se stal nejlepším hráčem turnaje.

Článek

Domov pro seniory v Kadani se stal v úterý 13. března dějištěm turnaje družstev v elektronických šipkách. Tradičního turnaje se zúčastnilo pět seniorských družstev z Kadaně, Mašťova, Chomutova a Podbořan. Jak prozradila Jana Březinová, vedoucí ergoterapeutického úseku, zájem o účast byl daleko větší, ale s technických důvodů se nemohl počet družstev rozšířit. Proto plánují, že by se letos konal ještě další turnaj, aby byl zájem uspokojen.

Turnaj zahájila Lenka Raadová, ředitelka Městské správy sociálních služeb Kadaň, která popřála všem hodně úspěchů při hře. Vítězství z loňského roku obhajovali senioři z Mašťova. Promluvit do pořadí chtěla i dvě domácí družstva. Nakonec ale vytřel všem zrak tým Domova pro seniory z Chomutova.

„Přijely samé ženy, majíc mezi sebou i nejstarší hráčku turnaje a všechno to dnes vyhrály. Patří jim velký obdiv. Nejlepší hráčkou turnaje je paní Marie Kváčová právě z DpS Chomutov a pan Josef Taraba z našeho domova,“ seznámila s výsledky turnaje Jana Březinová.

Protože podle ní senioři „hráli jako o život“, vyšetřili čas a byla vyhlášena Cena ředitelky turnaje pro jednotlivce. Tu si odvezl Josef Mach z Mašťova. Na druhém místě skončili se stejným počtem bodů Marie Kváčová z Chomutova a Jan Rjabec z DpS Kadaň. O cenu ředitelky soutěžily i doprovody. A nejlepší hráčkou byla Jana Masopustová z Mašťova.

Reklama

Výběr článků

Načítám