Hlavní obsah

V Jeseníkách vrcholí přípravy na Olympijský festival 2018

Novinky, Libuše Miarková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava, Bílá, Mosty u Jablunkova, Karlov pod Pradědem a Malá Morávka. Těchto pět center Moravskoslezského kraje se od 9. do 25. února zapojí do Olympijského festivalu 2018.

Foto: leták Moravskoslezského kraje

Zažijte olympiádu v Jeseníkách!

Článek

„Chceme posílit image kraje jako regionu, který je aktivní a moderní. Který umí přilákat návštěvníky a motivovat je, aby se k nám rádi vraceli. Proto jsme s vedením kraje rozšíření Olympijského festivalu z Ostravy i do Beskyd a Jeseníků velmi ocenili,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák.

V Jeseníkách se do sportovního festivalu zapojí dva lyžařské areály. V Resortu Kopřivná v Malé Morávce se hlavní víkendový program na podporu olympiády v jižní Koreji uskuteční ve dnech 17. a 18. února, ve Ski Areně Karlov v Karlově pod Pradědem pak o týden později 24. a 25. února.

„Olympijské myšlence se však budeme věnovat po celou dobu konání tohoto velkého světového sportovního svátku,“ uvedla Andrea Mlčochová z Resortu Kopřivná.

O únorových víkendech se v zasněženém areálu konají dětské olympiády, vždy od 10 do 16 hodin. Chlapci a děvčata si zastřílejí jako v biatlonovém závodu, vyzkoušejí si jízdu na bobech a otestují i další sportovní disciplíny. Menší děti se mohou těšit ve středy, pátky, soboty a neděle (po dobu konání 23. zimní olympiády) na zábavu s Jinálkem, Ájou a Klauny z Balónkova. Program začíná vždy v 11 a 14 hodin.

Na své si přijdou také příznivci hudební zábavy. Do Kopřivné v únoru zamíří za svými fanoušky kapely Mirai, 05 a Radeček, The RockSet – World Roxette Band, Nagauč, Gusta Vomáčka Worcestra, Turbo a Buty.

Protože sněhové podmínky v Jeseníkách jsou nyní příznivé, v Karlově i Malé Morávce v průběhu Olympijského festivalu očekávají hojnou návštěvnost. V Resortu Kopřivná na lyžaře například čeká nedávno zprovozněná moderní a bezpečná šestisedačková lanovka s odpojitelným systémem, umožňujícím zastavení vyhřívaných sedaček ve stanici a pohodlný nástup a výstup i pro děti. 

Ski Aréna Karlov nabízí 12 sjezdovek včetně letošní novinky pro rodinné lyžování. Na jeden skipas si lze užívat propojené trati všech obtížností o délce dvanácti kilometrů. Provozovatelé areálu pamatují i na zábavné prvky. Nedávno například otevřeli dvě skikrossové dráhy a dva snowparky pro příznivce umělých překážek a triků na lyžích i snowboardu.

Festivalový pendl posílí dopravu do skiareálů

Během olympiády bude vždy po dvou hodinách jezdit z Krnova do Vrbna pod Pradědem mimořádný vlak, na který naváže bezplatná autobusová doprava. Ta bude pendlovat kyvadlově mezi Vrbnem pod Pradědem a Karlovem v pravidelných intervalech každou hodinu, v sobotu a neděli po 30 minutách. 

Milovníky zimních sportů přepraví mimořádným olympijským vlakem v sobotu 24. února na trase Ostrava - Opava - Krnov - Bruntál - Malá Morávka Slezský železniční spolek. V Malé Morávce pak cestující mohou využít přípojnou autobusovou linku na festivalový víkendový program ve Ski Aréně Karlov.

Reklama

Výběr článků

Načítám