Hlavní obsah

V Jazz Time vystoupí Gulo Čar i Štěpán Markovič

Novinky, Vladimír Lachout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražský club u Václavského náměstí Jazz Time bude hostit populární brněnskou soul funkovou formaci Gulo Čar. Členové kapely přijedou na pozvání jazzového guru, saxofonisty Štěpána Markoviče.

Foto: Šefr Igor

Skupina Gulo Čar se Štěpánem Markovičem doprovázela i zpěvačku Lucii Bílou. Letos přijedou na pozvání legendárního jazzového hráče do Prahy.

Článek

Gulo Čar získali před dvěma lety cenu Akademie populární hudby Anděl v kategorii world music za své předchozí album Baro Drom. Hrají romskými melodiemi ovlivněné písně na pomezí soulu a funku.

ádro kapely tvoří hudebníci, kteří spolupracovali již ve skupinách Futurum nebo Synergy. Se zpěvačkou Irenou Horváthovou vystupovali také jako předskokani na pražských koncertech Jamese Browna a Gipsy Kings. Na svých deskách spolupracovali i s Davidem Kollerem či Danem Bartou, zazpívala si s nimi i Lucie Bílá.

Producentem jejich alba Gipsy Goes to Hollywood byl dokonce baskytarista slavné americké funkové kapely Living Colour, Doug Wimbish.

Štěpán Markovič patří mezi nejuznávanější jazzové hráče. Jako saxofonista má za sebou neuvěřitelně rozsáhlou studiovou tvorbu. Během své hudební kariéry doprovázel při koncertech i takové hvězdy jako Ray Charlese či Lizu Minnelli; natočil desku s prezidentem Billem Clintonem.

Koncert se měl uskutečnit již v prosinci minulého roku ku příležitosti narozeninových oslav Štěpánova oblíbeného pražského clubu Jazz Time. Náhradní vystoupení, na nějž již potvrdila svou účast spousta osobností s uměleckého světa, proto vypukne v pátek 22. dubna od 20.30 v Krakovské 19. Po vystoupení akce přejde v oblíbený Jam Session. Studenti uvítají slevy na vstupném.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám