Hlavní obsah

V Jablonci nad Nisou zahájili úklid Srnčího dolu

Novinky, Martina Rambousková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společná brigáda pod záštitou TOP 09 zahájila postupný úklid unikátního přírodního sportoviště Srnčí důl v Jablonci nad Nisou.

Foto: Martina Rambousková

Ministr Jaromír Drábek s regionálním předsedou Petrem Pošmourným a krajským předsedou Jiřím Kočandrlem

Článek

V sobotu 30. 6. 2012 ráno, byla zahájena další etapa života unikátního přírodního sportoviště Srnčí důl v Jablonci nad Nisou. Akce byla zahájena společnou procházkou areálu, kde příroda všem přítomným názorně ukazuje svou sílu, ať již bujením náletové vegetace, či zohýbanými a polámanými stromy po tuhých jabloneckých zimách.

Poté se už všichni s velkým nasazením vrhli do úklidu části areálu, bez rozdílu zda je někdo ministr, senátorka, stranický funkcionář či běžný občan. Zpestřením pro přítomné bylo vyzkoušení si práce ve vestách veřejné služby, což se týkalo i ministra Jaromíra Drábka.

„Jak jsem již řekl, veřejná služba není pro nikoho potupou, ba naopak. Rád jsem si vestu konečně vyzkoušel v akci. Až na to vedro se mi v ní pracovalo úplně stejně jako bez ní. Jsem velmi rád, že za mnou s touto iniciativou mí jablonečtí kolegové přišli“, vyjadřuje se k akci pan ministr.

Dalším brigádníkem ve vestě byl i místostarosta České Lípy Jiří Kočandrle. „Statut veřejné služby mi vůbec není cizí. V České Lípě tuto službu hojně využíváme, úřad práce téměř nestíhá pokrýt naši poptávku. Úspory díky těmto pracovníkům, zejména při úklidu města, jsou pro rozpočet města velmi významné. Je to velmi přínosná věc pro nás všechny, je škoda že některá města a obce nejsou při využívání této služby aktivnější“, dodává Jiří Kočandrle.

A jak hodnotí akci její hlavní organizátor Petr Pošmourný? „Mám z akce velkou radost, všichni přítomní opravdu makali, ať už s vestičkou nebo bez ní. Věřím, že takovýchto akcí bude přibývat.  Nechceme jen planě diskutovat v rámci tvorby nového územního plánu o budoucím využití a případném rozšíření tohoto oblíbeného sportovního areálu. Chceme i do budoucna aktivně přiložit ruku k dílu na vylepšení jeho stavu.  Nenalhávat si, jak je vše OK, neremcat v hospodě, ale makat, to je naše výzva pro všechny, kdo chtějí něco pro naše město udělat. Vzít do ruky hrábě, či odklidit holýma rukama hromadu větví je úplně něco jiného než jen žvanění o tom, co by se mělo či mohlo."

"Jediné, co nás mrzí je nezájem médií o podobné akce, i když se tu společně lopotí jablonečtí radní, zástupci občanských iniciativ, ministr práce a sociálních věcí, senátorka, místostarosta atd. Asi příště někomu během brigády usekneme nohu, aby to bylo pro média atraktivnější," komentuje své pocity po akci Petr Pošmourný

Brigádníci vyčistili prostor zhruba o rozloze ½ hektaru. Tento prostor původně sloužil ke skoku do výšky. Jaké bude jeho další určení zatím není jasné, ale vzhledem k jeho asfaltovému povrchu by mohl být vhodný pro pozemní hokej a jiné podobné sporty.

Reklama

Výběr článků

Načítám