Hlavní obsah

V hořící garáži vybuchovaly akumulátory a pneumatiky elektrovozíků

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škodu za tři milióny korun způsobil v sobotu 19. května před půlnocí požár garáže v Kroměříži. Při jeho likvidaci zasahovalo pět jednotek hasičů.

Foto: HZS Zlínského kraje

Požár garáž zcela zničil.

Článek

„Při požáru nebyl nikdo zraněn, místo události zabezpečila až do pondělí 21. května policie, kdy přijedou zjistit příčinu požáru specialisté z Technického ústavu požární ochrany,” informoval dnes Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.

Požár ve Vrchlického ulici v Kroměříži byl hasičům ohlášen včera v 23:17 hodin. Oznamovatel sdělil, že v garáži jsou uskladněny elektrické vozíky a z objektu už šlehají plameny. Operační důstojník HZS vyhlásil požární poplach jednotkám profesionálních i dobrovolných hasičů z Kroměříže. Kvůli zajištění zásobování vodou povolal jednotku profesionálních hasičů z Holešova a dobrovolné hasiče z Hulína i Chropyně.

„Hasiče při průzkumu přivítalo několik výbuchů od akumulátorů a pneumatik. Garáž byla celá v plamenech, proto v dýchacích přístrojích nasadili několik útočných proudů vody. K hašení použili i pěnidlo. S ohledem na bezpečnost hasičů a z důvodu předchozích výbuchů hasili zprvu s větším odstupem. Požár dostali pod kontrolu do 20 minut od ohlášení požáru. Následně začali rozebírat konstrukcí a dohašovat skrytá ohniska hoření. Hasební práce ukončili v neděli v 0:53 hodin," popsal Roman Žemlička.

Požár podle mluvčího hasičů zničil čtyři elektrické vozíky používané jako elektrický vláček v Podzámecké zahradě, jedno osobní vozidlo značky BMW a objekt garáže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám