Hlavní obsah

V Havířově se od června sloučí policejní služebny

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K 1. červnu dojde v Havířově ke sloučení dvou policejních služeben. Změna se týká služeben Havířov-Město a Havířov-Podlesí. Právě služebna z Podlesí bude přestěhována do Havířova-Města.

Foto: PČR

Ilustrační fotografie

Článek

"Rozhodnutí vedení územního odboru o spojení oddělení není nahodilé a není vedeno pouze ekonomickými aspekty. Před samotným konečným verdiktem byly provedeny důkladné, více než roční analýzy a několik vyhodnocení," informovala por. Mgr. Zlatuše Viačková, tisková mluvčí Policie ČR.

"V současné době dochází v rámci Policie ČR k optimalizaci rozdělení sil a prostředků. Při rozhodování bylo komplexně přihlédnuto k faktorům jak kriminogenním, sociálním, k nápadu trestné činnosti, ekonomickým i personálním. Sloučením vzniká velký policejní útvar se silně obsazenou hlídkovou službou, který je schopen operativně, v krátkém čase reagovat na změny bezpečnostní situace v ulicích města," uvedl vedoucí územního odboru plk. JUDr. Jan Kluska.

Havířovským občanům policie bude moci nabídnout důstojné prostory a to se zachováním dobré a standardní dostupnosti i pro obyvatele městské části Podlesí.

Přestěhování obvodního oddělení Havířov Podlesí nebude mít údajně žádný dopad pro širokou veřejnost. Naopak zefektivnění činnosti se odrazí na bezpečnostní situaci městských částí Město i Podlesí. Služba veřejnosti bude zajištěna bez jakýkoliv změn.

Oznámení občanů a jejich připomínky tak od 1. června přijímá pouze oddělení v Havířově-Městě.

Reklama

Výběr článků

Načítám