Hlavní obsah

V Domašíně u Dobrušky řádily čarodějnice, vodníci i superman

Novinky, Jana Melicharová

Dobrovolní hasiči z Domašína u Dobrušky pro své děti a děti svých přátel připravili 1. dětský karneval

Foto: Jana Melicharová

Rej masek na 1. dětském karnevale v Domašíně u Dobrušky

Článek

V sobotu odpoledne do místního pohostinství U Hrnčířů v Domašíně u Dobrušky přicházeli úplně jiní hosté, než tomu bývá normálně. Cestu si sem našel princ s princeznou, mušketýr, vodník, čarodějnice, kočička, superman a dokonce i pračka…

To zde totiž členové místního sboru dobrovolných hasičů pro své děti, vnoučata a děti a vnoučata svých přátel připravili 1. ročník dětského karnevalu. A tak se brzy sál naplnil smíchem a křikem, který doprovázel nejen dětskou diskotéku s opravdovým DJ, kterým se na toto odpoledne stal jeden z členů sboru a člen hudební skupiny Čí je to vina? Tomáš Zilvar, ale i spoustu soutěží, které pro děti připravili samotní dobrovolní hasiči.

„S nápadem udělat pro děti karneval přišel náš velitel Josef Svatoň. Je to tak naše letošní první, ale ne poslední větší akce pro naše členy. Ještě se určitě sejdeme na čarodějnicích spojených s vítáním jara, kdy si u klubovny něco dobrého ugrilujeme. Pak se s naším člunem chystáme při vypouštění Pastvinské přehrady na Divokou Orlici. V září se pak zase u klubovny rozloučíme s létem a v prosinci na návsi nám a široké veřejnosti naše děti zahrají Živý betlém, který s nimi ale předem nacvičíme,“ rozpovídal se velitel místního SDH David Ryšavý.

Za chvíli ještě dodal: „Není to ale všechno. Brzy dostaneme novou hasičskou Tatru, na kterou se všichni moc těšíme. A tak jsme se rozhodli, že pomůžeme s opravou místní kapličky, abychom pak společně vysvětili nejen kapličku, ale i naši Tatru.“

Mezitím na zaplněném sále za dozoru svých maminek, tatínků, babiček a dědečků 46 spokojených dětí tančilo v reji masek a plnilo se skutečným zaujetím úkoly, které mnohdy nebyly jednoduché. To takové skákání v pytli, hledání oříšků v drceném polystyrenu nebo nošení míčku na pingpongové pálce není opravdu jednoduché.

Všechny to však zvládly a odměnou jim pak byly hodnotné ceny, které každé z dětí za svoji snahu a mnohdy i odvahu dostalo. A ty by ale dobrovolní hasiči nepořídili bez přispění Města Dobrušky, Dřevocentra Dobruška, JS Designu a Stamontu, kterým patří také dík a rozzářený úsměv všech malých spokojených účastníků 1. ročníku dětského karnevalu v Domašíně u Dobrušky.

Reklama

Výběr článků

Načítám