Hlavní obsah

V dobrušské střední škole vládne ticho i stavební ruch zároveň

Novinky, Jana Melicharová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V budově Střední školy – Podorlické vzdělávací centrum Dobruška v těchto dnech vládne ticho a klid, ale ve venkovním areálu je slyšet čilý stavební ruch.

Foto: Jana Melicharová

Tady bude stát nejmodernější školní budova v Královéhradeckém kraji

Článek

Tuzemský život v těchto dnech ovládl a ovládá malý neviditelný vetřelec, který i v malých městech vyhnal obyvatele z ulic a který hlavně vyhnal žáky a studenty ze školních lavic. Školní chodby tak zejí prázdnotou a všude vládne ticho a klid. Ve Střední škole – Podorlické vzdělávací centrum v Dobrušce tomu tak je ale jenom částečně.

V samotné budově školy najdete pouze jednotlivé učitele, kteří svým studentům prostřednictvím moderních technologií posílají a zdávají úkoly, které pak studenti plní v domácím pohodlí. A protože se jedná o školu, kde se vyučují i IT technologie, využívají k tomu zdejší pedagogové hlavně program pro digitální komunikaci Teams pro školy, dále pak program Bakalář a nám již dobře známý internet.

V areálu školy však ticho a klid nevládne, ba naopak. Všude je slyšet rachot a hluk stavebních strojů. To zde již od začátku března probíhá výstavba nejmodernější školní budovy pro odborný výcvik v Královéhradeckém kraji.

„Jsem zatím spokojený, že stavební práce jsou v souladu s harmonogramem. Právě dnes (16. března) totiž končí první etapa stavby, tedy spíš etapa bourání a likvidace několika starých budov, které musely ustoupit nové budově za 84 milionů. S její výstavbou se začne již zítra, kdy přijede parta dělníků s technikou, která bude do země hloubit a zároveň betonovat 9 pilířů, na kterých bude celá stavba stát,“ sdělil ředitel školy Ing. Vladimír Voborník.

„Díky neplánované „praxi“ našich studentů, kteří se sami vzdělávají ve strojírenských dílnách u svých rodičů či příbuzných nebo na brigádách v menších či větších firmách, mohou mistři odborného výcviku svůj čas věnovat nejen plánování dalších hodin odborného výcviku, ale hlavně výběru nejmodernějších stojů pro nové dílny, které v nové budově budou. Měli bychom tam mít CNC obráběcí a laserové stroje, řídící velín pro ovládání robotů včetně haly se šesti skutečnými roboty KUKA, novou moderně vybavenou svářečskou školu s 24 pracovišti a 10 odborných učeben vybavených nejnovější technikou. Všichni věříme, že vše půjde tak, jak má, a že již začátek příštího školního roku zahájíme už v novém při zkušebním provozu. A hlavně že nás ten malý prevít nezabrzdí!“ dodal ředitel školy.

Reklama

Výběr článků

Načítám