Hlavní obsah

V Činoherní kavárně je život jako šanson

Novinky, Jana Zechmeisterová

V kavárně Činoherního klubu v Praze, která se nedávno rozhodla obohatit svoji nabídku o živý hudební a poetický program, zazněly v úterý 9. května již popáté šansony Zlatky Bartoškové. Do křesla pro hosta večera se tentokrát posadil významný český neurochirurg Vladimír Beneš.

Foto: Jana Zechmeisterová

Život je šanson, Zlatka Bartošková s doprovodnou kapelou

Článek

Pravidelný pořad šansonů a povídání o životě a lásce k profesi Život je šanson, který od počátku roku každý měsíc uvádí ve spolupráci s Činoherním divadlem a kavárnou šansoniérka Zlatka Bartošková, je jakýmsi návratem ke klasickým klubovým večerům s hudbou a slovem, a vznikl vlastně trochu náhodou.  

„Motorem mého života je muzika, bez ní by mě bylo jen půl, a vždycky mám znova obrovskou radost, když potkám podobně „trefené“ lidi, kteří milují život a svoji profesi. Je to obrovský dar, když člověk může naplno dělat to, co má rád. A tak jsem se rozhodla s posluchači o tato vzácná setkání podělit,“ říká k nápadu vytvořit večer šansonů s hosty Zlatka Bartošková.

Od počátku roku se diváci mohli v komorním prostoru Činoherní kavárny setkat doslova tváří v tvář s lidmi, pro které je jejich povolání nejen činností, ve které jsou uznávanými odborníky, ale naplňuje je i jako lidi, kteří dělají to, co je těší. A slovo povolání ve všech případech potvrzuje svůj prapůvodní význam. Povolání jako poslání, to, co má smysl nejen pro nás, ale i pro druhé. Jediné a pravé místo v životě, které jsme našli a které k nám neodvolatelně patří.

Volba srdcem je cítit v atmosféře večera i výběru hostů

Hosty pořadu Život je šanson byli herečka Lilian Malkina, kouč a „hledač lidského potenciálu“ Jan Mühlfeit, jaderná fyzička Dana Drábová, fotograf Robert Vano nebo naposledy neurochirurg Vladimír Beneš.

Zlatka Bartošková je člověk, který vždy dělá věci tak, jak je cítí, srdcem. A tato volba je znát v atmosféře každého večera i ve volbě hostů. A ti se občas vracejí i jako diváci. Příběhy Zlatčiných šansonů, ve kterých si člověk může najít kus toho svého, se setkávají s profesními a lidsky silnými příběhy jejích hostů. Ve všech je cítit opravdovost, láska k životu a určitá pokora ke všemu, co s sebou přináší. A zřejmě v tom je jejich kouzlo.

Reklama

Výběr článků

Načítám