Hlavní obsah

V centru Bohumína přibývají místa k parkování

Novinky, Lucie Balcarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až třicet nových parkovacích míst přibyde u domů v centru Bohumína do konce letošního roku. První odstavná plocha pro dvacet aut vyrostla v minulých dnech na zelené ploše v Kostelní ulici, další právě vzniká u pěší zóny v sídlišti Alešova na místě bývalých garáží.

Foto: Lucie Balcarová

Nová parkovací stání pro asi dvacet aut vyrostla v Kostelní ulici v centru Bohumína.

Článek

Jejich vybudování přijde městskou pokladnu na necelých 600 tisíc korun. „Nová místa k parkování si vyžádali obyvatelé vnitrobloku v ulicích Kostelní a Štefánikova. Vloni jsme se společně setkali na radnici a mohli si vybrat ze dvou variant, jak v místě jejich bydliště řešit ubývající parkovací místa. Nakonec dali místní přednost té skromnější a namísto čtyřiceti míst vznikla jen polovina, která ze dvora neubrala tolik zeleně,“ vysvětlil starosta Bohumína Petr Vícha.

Nová plocha za 340 tisíc korun vznikla v proluce mezi domy u panelové komunikace. V jejím okolí město ještě vysadí keře. Příjezd na ni je jednosměrný, řidiči se k ní dostanou po panelových blocích ve směru od zdejší drogerie Na Schodech. Nejedná se o klasické dlážděné parkoviště, ale o prostranství ze zhutněného recyklátu do tří set metrů čtverečních. Jeho vybudování je na rozdíl od klasického parkoviště rychlejší a levnější.

Druhá plocha o rozloze 170 metrů čtverečních momentálně vyrůstá o dvě stě metrů dále u pěší zóny. Ještě před měsícem zde stávalo několik zchátralých garáží, ty padly k zemi a namísto nich vzniká u zdejších věžových domů v Alešově ulici další odstavná plocha pro osobní vozy. Radnice za její vybudování zaplatí 230 tisíc korun. Nabídne parkování pro deset automobilů. Spolu s ní vznikne i dlážděné prostranství pro kontejnery na odpad. Do půlky prosince by mělo být vše hotovo.

Podobná „parkoviště“ se v Bohumíně osvědčila a nejsou v Bohumíně ničím výjimečným. V minulých letech vyrostla například v centru města u ZŠ Beneše spolu s odpočinkovou zónou nebo na náměstí Svobody ve Starém Bohumíně. Další takovou řidiči najdou v centru Bohumína například nedaleko kruhového objezdu na křižovatce ulic Štefánikova a Spojovací.

Reklama

Výběr článků

Načítám