Hlavní obsah

V celní síti uvízl omámený pašerák

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řidiče pod vlivem návykové látky, se zákazem řízení a pašovanými léky zadržela 25. listopadu mobilní hlídka libereckých celníků v katastru Hrádku nad Nisou. Sedmadvacetiletému muži mimo jiné hrozí až pětileté vězení za nedovolenou výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy.

Foto: Celní ředitelství Ústí nad Labem
Článek

"Když celníci vůz Alfa Romeo přijíždějící z Polska zastavili, byl řidič značně nervózní, postrádal doklady a jevil známky požití psychotropní látky. Jeho chování bylo natolik podezřelé, že hlídka přikročila k prohledání vozu," uvedl Jiří Nejedlý, tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem. 

Při kontrole celníci odhalili v řidičově batohu 169 blistrů po 12 tabletách léku Sudafed (celkem 2028 ks tablet), který není registrovaný pro prodej v České republice. Dalších 163 blistrů, již vyloupaných, objevili v zavazadlovém prostoru.

"Lék obsahuje v každé tabletě 60 mg pseudoefedrinu, látky zneužívané k výrobě pervitinu, a tak je zřejmé, že přepravované množství tablet nemělo sloužit jako léčivo," konstatoval mluvčí s tím, že v odkládací přihrádce byla nalezena i plynová pistole.

Sedmadvacetiletého řidiče z Českolipska čeká nejen trest za maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení vozidla pod vlivem návykové látky, ale v případě prokázání viny i trest odnětí svobody až na pět let za spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy.

Reklama

Výběr článků

Načítám