Hlavní obsah

V Březové opět mají dvě májky

Novinky, Lukáš Szolar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak jako každý rok se uskutečnilo tradiční stavění máje na Březové. Letos se konala akce v sobotu 30. dubna. Bohatý kulturní program oživily i pouťové atrakce a ohňostroj. Vydatný déšť těsně před akcí zřejmě spoustu lidí odradil.

Foto: Lukáš Szolar

Hasiči staví májku

Článek

Na Březové se v sobotu 30. dubna uskutečnilo tradiční stavění máje. Bohužel těsně před začátkem kulturního programu začalo nad Březovou vydatně pršet a to zřejmě odradilo spoustu lidí, kteří na tuto akci dojíždějí z okolí. Naštěstí okolo 18. hodiny se počasí umoudřilo a tak mohl program vypuknout asi s 30minutovým zpožděním.

Celý program začal před radnicí, kdy za doprovodu městského dechového orchestru Březováček se předvedly mažoretky. Dále se před radnici slétly čarodějnice, většinou krásné nazdobené masky na našich ratolestech.

Před požární zbrojnicí se okolo 19. hodiny připravily místní dobrovolní hasiči, kteří v průvodu za doprovodu Březováčku a mažoretek přinesli májku až na náměstí, kde se postavila na své místo. Raritou je, že na náměstí se staví májky dvě. Jedna klasická, která letos měřila úctihodných 30 metrů a zhruba 20 hasičů jí úspěšně po 10 minutách postavilo na své místo. Druhám měří tři metry a staví jí mladí budoucí hasiči. Děti, které ještě navštěvují základní školu, se s tímto úkolem popraly a "mini" májku postavily.

Hned po dostavění máje se program přemístil na "Výsluní", kde byla připravená obří vatra. Zapálením vatry začala bohatá zábava. Pouťové atrakce pro otrlejší a i nafukovací hrady pro nejmenší využila sposta lidí. Také jste si mohli koupit nějaký sladký pamlsek, kterých tu bylo spousta, od perníkových srdcí až po gumové medvídky. Bylo tu i několik stánků s občerstvením - klobásy, krkovice, grilovaná kuřata, langoše a spousta dalších dobrot.

Na pódiu účastníky akce celý večer bavila k poslechu a tanci skupina Tuláci Ostrov. Své pohybové umění předvedla také místní Hip-Hopová skupina Mysterius Crew.

Ve 22 hodin vypukl ohňostroj, po kterém se většina lidí rozprchla do svých domovů.

Související témata:

Výběr článků

Načítám