Hlavní obsah

V Bohumíně už začaly opravy chodníků

Novinky, Lucie Balcarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Díky mírné zimě se v Bohumíně už pustili do oprav chodníků. Dohromady letos radní vyčlenili na opravu chodníků a cest čtrnáct miliónů korun. Vloni šlo na stejný účel 13,2 miliónu korun. Opravy se letos dočká celkově jednatřicet míst, z toho dvanáct cest a devatenáct chodníků.

Foto: Lucie Balcarová
Článek

I když teprve začal březen, tak pracovníci technických služeb v Bohumíně už mají napilno. Díky mírné zimě se už pustili do oprav chodníků. Po Studentské a Žižkově ulici dostává nový povrch také stometrový úsek na Okružní ulici. Oprava u Fitškolky přijde městskou kasu na 240 tisíc korun.

Dohromady letos radní vyčlenili na opravu chodníků čtyři milióny korun a dalších deset miliónů půjde do oprav městských komunikací. Celkem tak město investuje díky výraznému přebytku, kterým skončilo hospodaření loňského roku, do oprav komunikací čtrnáct milionů korun. Vloni šlo na stejný účel 13,2 miliónu korun.

„Je docela možné, že podobně jako v loňském roce peníze na opravy ještě navýšíme, rozhodne hospodářský výsledek. Komunikace a chodníky vybíráme po prohlídkách v terénu, na které vyjíždíme i několikrát do roka. Klíč výběru je jednoduchý, přednost dostávají více poškozené úseky či frekventovaná a strategická místa,“ prozradil starosta Bohumína Petr Vícha.

Navýšení financí na opravy chodníků a cest by mohla pomoci také letošní mírná zima. Prostředky, které město ušetří na zimní údržbě, se totiž vkládají zpět do oprav komunikací.

Opravy se letos dočká celkově jednatřicet míst, z toho dvanáct cest a devatenáct chodníků. Celkově se u chodníků obnoví 3,5 tisíce metrů čtverečních, u cest se nový asfalt položí na plochu 4,5 tisíců metrů čtverečních.

V centru města dostanou nový povrch některé části chodníků v ulicích Husova, Štefánikova, Osvoboditelů, Čs. armády, Palackého či Bezručova. Dočkají se i v městských částech, v Pudlově na Dukelské ulici, ve Vrbici na části Ostravské ulice. Téměř kilometrový úsek chodníku se opraví ve Skřečoni na ulici 1. máje, a to od zdejšího kostela směrem k restauraci U Haladů. Obnoví se i chodník ve Starém Bohumíně naproti zdejší nemocnice, který vede podél sokolovny až k autobusové zastávce.

Nových povrchů u cest se dočkají například ve Skřečoni před zdejší základní školou, kde starou cestu z betonových panelů nahradí nový asfalt nebo v Pudlově v ulici U Kříže či v části ulice Na Chalupách. V Záblatí se například bude opravovat část prodloužené Sokolské a Anenské ulice.

Reklama

Výběr článků

Načítám