Hlavní obsah

V Bohumíně slavnostně otevřeli novou cyklostezku

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Bohumíně-Skřečoni na hlavním tahu tranzitní dopravy v ulici 1. máje ve čtvrtek oficiálně otevřeli novou stezku pro cyklisty. Její výstavba přišla na téměř deset miliónů korun. Pět miliónů městu pomohly uhradit dotační peníze, tři milióny zaplatila Evropská unie a další dva milióny kraj.

Foto: Pavel Čempěl
Článek

Součástí slavnostního otevření byla i cyklistická stezka zručnosti školáků ze Skřečoně. Ti nejmenší změřili síly při jízdě na koloběžkách, ti starší zase na bicyklech. K vidění byla ve školní zahradě i výstavka dětských kreseb s cyklistickou tematikou.

Kromě dětí se po cyklostezce pohybovali i městští strážníci. Ti za asistence školáků odměňovali ty cyklisty, kteří jeli po nové stezce. Ze zákona ji totiž musí použít, nemohou už jet po vozovce, jinak riskují pokutu od strážníků nebo policie.

Jednosměrná cyklostezka vede po obou stranách ulice 1. máje a má dohromady téměř patnáct set metrů. Začíná u frekventovaného skřečoňského mostu, přes který v Bohumíně přejíždí veškerá tranzitní doprava, končí pak u kruhového objezdu na výpadovce ve směru na Karvinou.

"Díky stezce jsou teď nejen cyklisté, ale i pěší více chráněni. Stezka je odklání od frekventované dopravy a nabízí jim vyšší bezpečnost při cestě do práce, školy, za nákupy či na úřady. Zároveň rozšířila síť cyklostezek v Bohumíně," uvedla Eva Růžičková z odboru rozvoje a investic bohumínské radnice.

Spolu s cyklostezkou přibyly na frekventované ulici také tři nasvětlené přechody s ostrůvky uprostřed silnice. Vyrostly u pošty, školní družiny a na konci ulice 1. máje v blízkosti nového kruhového objezdu pod skřečoňským mostem. Novou podobu dostaly také tři autobusové zastávky.

Reklama

Výběr článků

Načítám