Hlavní obsah

V Bohumíně se otevírá adventure golf i lezecká stěna

Novinky, Lucie Balcarová

Městská sportoviště v Bohumíně začínají po nucené pauze obnovovat svůj provoz. V sobotu 2. května se otevřel areál oblíbeného adventure golfu v centru Bohumína u zdejšího aquacentra. Od pondělka 4. května se zpřístupní i nová boulderová lezecká stěna ve sportovním centru Bosporka v Nerudově ulici.

Foto: Pavel Čempěl

Areál bohumínského adventure golfu.

Článek

„Golfová sezona startuje kvůli koronaviru s měsíčním zpožděním. Hráči musí u jednotlivých jamek dodržovat bezpečné rozestupy a mít roušky. Po každém z nich dezinfikujeme vypůjčené hole a míčky. Občerstvení vydáváme pouze z okénka, vnitřní prostory bufetu zatím nejsou přístupné, stejně tak není možné až do další vlny uvolnění opatření využívat venkovní zahrádku,“ sdělil šéf areálu Petr Lakomý.

Adventure golf disponuje 18 drahami, každá je na ploše 35 metrů čtverečních. Dráhy mají různé terénní nerovnosti, najdete zde vyvýšeniny, boule, vodní pasti nebo písečné bunkry. Dominantou celého hřiště, které má velikost 1 200 metrů čtverečních, je vodopád s potůčkem a dvěma jezírky. Veškeré vybavení ke hře - golfové hole, míčky či pétanquové koule – si lze půjčit přímo na místě.

Otevřeno bude denně od 9 do 19 hodin. Dospělí zaplatí za devadesát minut hry 120 korun, každá další půlhodina je za 30 korun. Děti do 100 centimetrů výšky (v doprovodu dospělé osoby) mají vstup zdarma. Děti do 15 let, studenti, senioři a zdravotně handicapovaní mají slevu a platí 80 korun za devadesátiminutovou hru. V areálu funguje i rodinné vstupné. Samozřejmostí je v areálu bezplatné parkování, wifi a možnost úschovy kol v bezpečných cykloboxech.

Od pondělí 4. května si v Bohumíně přijdou na své i milovníci boulderového lezení. Ve sportovním centru Bosporka v Nerudově ulici začne opět fungovat lezecká stěna, a to denně od 12 do 20 hodin. Návštěvníci se ovšem musejí připravit na specifická hygienická pravidla.

„K dispozici nebudou šatny a ani sprchy. Toaleta bude přístupná na vyžádání a po každém návštěvníkovi ji budeme dezinfikovat. Na stěně se bude moci najednou pohybovat jen osm lidí a všichni budou muset mít zakryty dýchací cesty rouškou či šátkem,“ uvedl vedoucí Bosporky Dušan Socha s tím, že vstupné je od 12 do 14 hodin 60 korun, od 14 hodin pak 90 korun.

Bohumínská stěna má celkem 240 metrů čtverečních a dopadiště s měkkými podložkami pro tlumení pádů pak 118 metrů čtverečních. Lezcům nabízí lehké i těžké převislé profily. Nechybí na ní ani zajímavý oblouk. Sportovci mají k dispozici přes tisíc „chytů“ a asi sedmdesát „boulderů“. Jsou na ní velmi pestré lezecké cesty. Jejich obtížnost se barevně odlišuje. Jednou za měsíc lezečtí instruktoři cesty obnovují, aby se lezcům neokoukaly a pořád je bavily.

Bosporka pro zájemce připravila ve cvičební sále i hodinové tréninky s instruktorem. Ty budou probíhat každé pondělí a středu od 17 do 18 hodin. Hlásit se na ně lze telefonicky na čísle 730 521 457 nebo e-mailem na bosporka@bospor.info. Kapacita je ale omezená, zúčastnit se jich bude moci jen osm lidí a instruktor.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám