Hlavní obsah

V Blansku závodili malí automobilisté

Novinky, Kamil Kyzlink

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V blanenském Dělnickém domě to v sobotu 17. března vřelo a atmosféra uvnitř jednoho ze sálů si v ničem nezadala s tou, co vládne na známých automobilových okruzích v zahraničí. Skautský oddíl Srdce na dlani tu totiž pořádal akci Drakoneček aneb Den her. O co že šlo?

Foto: Kamil Kyzlink
Článek

Skautský oddíl už tuto akci pořádal po deváté. Hlavní náplní celého dne jsou závody na maxiautodráze, kterou členové skautského oddílu den před akcí postaví. Protože na autodráze mohou vždy v jeden čas jezdit pouze dva soutěžící, je akce doplněna ještě o další program, aby se ti, co zrovna nejezdí, nenudili.

Sál Dělnického domu byl tedy rozčleněn na malá stanoviště, u nichž se plnily různé úkoly. Příchozí návštěvníci se u vchodu zaregistrovali, dostali kartu, s níž se u jednotlivých stanovišť prokazovali. Za dobře splněný úkol byla odměnou malá kartička s emblémem dráčka. Tyto kartičky pak malí návštěvníci používali jako platidlo - mohli si kupovat jízdy na autodráze a kvalifikovat se tak do Velké ceny Blanska.

Ta vypukla kolem 16. hodiny. Atmosféra při ní se opravdu vyrovnala závodům F1. Sázelo se na jednotlivé závodníky - samozřejmě jen pomocí dráčkového platidla. Nechyběly tréninkové jízdy, či konečné stupně vítězů a poháry.

Jako doprovodný program zde byli pozváni členové místního sdružení Kolejová. Ti předvedli svá modelová kolejiště velikosti TT a jako soutěžní koly si pro děti nachystali jízdu na železnici o rozchodu 127 mm a simulátor řízení vlaku. Sami svůj program doplnili oděni do uniforem ČSD a ČD. 

Akce se opravdu vydařila a byla velmi dobře organizačně zvládnuta. Prostory pro toto dětské odpoledne propůjčilo Kulturní centrum města Blanska. Potěšila nejen děti, ale i dospěláky. Určitě se příští rok dočkáme desátého ročníku...

Související témata:

Výběr článků

Načítám