Hlavní obsah

V Bílovci zábavní indoor park nevyroste

Novinky, Lenka Gulašiová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na zasedání zastupitelstva, které se v Bílovci konalo 15. února, nakonec k avizovanému hlasování o schválení smlouvy na výstavbu zábavního parku nedošlo. Investor, který o Bílovci uvažoval jako o jednom z vhodných míst, nakonec nepodal ve stanoveném termínu nabídku.

Článek

„Přestal mít o Bílovec zájem,“ konstatoval starosta města Pavel Mrva, podle jehož slov tato změna postoje úzce souvisí s ostrou negativní kampaní, kterou proti výstavbě parku vedla část občanů města.

„Bylo to velice patrné i na pondělní veřejné schůzi, kterou navštívil nezvykle vysoký počet občanů. Obvykle přichází jen několik jedinců, ale tentokrát dorazilo hned několik desítek lidí,“ vrací se starosta k setkání vedení města s občany, které se konalo 12. února. 

Nálada byla v městské knihovně, kde se schůze konala, napjatá zvláště v momentě, kdy přišla řeč na výstavbu indoor parku. V té chvíli bylo jasně patrné, že v sále jsou zastoupeny obě skupiny, tedy zastánci projektu i jeho odpůrci, kteří svou nevoli projevovali opravdu vehementně.

Několik desítek občanů se zúčastnilo také čtvrtečního zastupitelstva, jež však nakonec o nejvíce očekávaném bodu jednání z výše uvedených důvodů nehlasovalo.

„Vzhledem k tomu nebyla atmosféra tak vyhrocená, jako při pondělním setkání s občany,“ uvedl starosta. „Výsledkem jednání bylo pouze formulování úkolu, aby se zastupitelstvo průmyslovou zónou zabývalo v kontextu s požadavky občanů. Na základě podkladů odborné pracovní skupiny bude v součinnosti s obyvateli Bílovce stanoveno, jak bude město v budoucnu s danou lokalitou nakládat,“ konstatoval Pavel Mrva s tím, že v tomto volebním období už zastupitelstvo nebude zmiňovaný pozemek k prodeji dále nabízet. Výjimkou by byla pouze žádost o odkup ze strany možného zájemce.

„Mrzí mě, že indoor park vyroste někde jinde. Z mého pohledu je osudovou chybou, že jsme této jedinečné šance nedokázali využít,“ uzavírá starosta a obrací pozornost k investičním akcím, které chce vedení města dokončit do konce volebního období. „Jen na letošní rok máme připraveny projekty za více než 80 miliónů korun. A současně pracujeme na investičních akcích, které by měly být realizovány později. Je důležité, abychom mohli my, popřípadě naši nástupci, naše krásné město dál rozvíjet.“ 

Reklama

Výběr článků

Načítám