Hlavní obsah

V adventním čase potěší Malostranská beseda malé i velké

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední týdny v letošním roce přinesou návštěvníkům pražské Malostranské besedy sérii hudebních koncertů i premiéru nového pořadu Sandry Novákové. Z hudebního programu prosinec nabídne Krausberry, Jananas či dvojkoncert kapely Jablkoň.

Foto: Ája Dvořáčková

Z inscenace Děvčátko se sirkami.

Článek

Jedním z vrcholů programu Malostranské besedy v adventním čase pak budou tři nedělní odpoledne, kdy se především děti mohou těšit na klasickou pohádku H. Ch. Andersena Děvčátko se sirkami.

Pohádku uvede Malostranská beseda celkem třikrát, a to tematicky v předvánočním čase. První uvedení, které bude zároveň pražskou premiérou, proběhne o druhé adventní neděli 4. prosince. Následovat budou neděle 11. a 18. prosince. Představení vždy začíná v 16 hodin.  

V pohádkovém duchu je rovněž novinka, kterou si pro své příznivce přichystala herečka Sandra Nováková. Vedle již zavedeného a veřejností oblíbeného Barování, které již řadu let pořádá s Filipem Rajmontem, přichystala nový pořad nazvaný Pohádkování. Jde o veřejné natáčení Silvestrovského pořadu pro Český rozhlas Regina Praha. Nenechte si ho 5. prosince ujít, protože se sejde zajímavá sestava účinkujících - Babčáková, Maryško, Měcháček, Poláková, Šoralová, Čarný, Elis a Circus Problem.

V prosinci nezahálí ani klasická hudební produkce. Potěší příznivce bluesrocku a hardrocku, protože do Malostranské besedy zavítají Krausberry (2. 12.), dále například fanoušky hardcore-folkové kapely Jananas (21. 12.). Těšit se mohou i na Vánoční Jablkoň, který zahraje hned dvakrát (23. 12.), či Luboše Pospíšila s jeho kapelou 5P (27. 12.). Přichystána je i silvestrovská Blues Session se stejnojmennou kapelou, která je s Malostranskou besedou bytostně spjata.

Pohled do nového roku rovněž slibuje výjimečné hudební zážitky. Leden nabídne hned tři dvojkoncerty. Za prvé to budou Robert Křesťan a Druhá tráva, kteří společně vystoupí 8. a 9. ledna. Dva koncerty na 16. a 17. ledna připravili Bratři Ebenové a hned 18. a 19. ledna je vystřídá kapela Sto zvířat. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám