Hlavní obsah

Uvadající tradiční průmyslová odvětví Olomouckého kraje dostala nový impuls

Novinky, Martin Pirkl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V úterý 13. března se na Krajském úřadě Olomouckého kraje setkali signatáři Regionální sektorové dohody pro Olomoucký kraj v oblasti textilního, oděvního, kožedělného a obuvnického průmyslu, aby podepsali pro tato tradičně důležitá odvětví regionu přelomový dokument.

Foto: Olomoucký kraj

Článek

Období ekonomické transformace a vlivy asijské agresivní expanze zboží na místní trhy, nezájem žáků základních škol či neschopnost samotných firem definovat jejich budoucí náborové potřeby zaměstnanců a další skutečnosti značně ovlivnily charakter a kondici výše zmíněných odvětví v Olomouckém kraji. 

Sektorová dohoda si proto mimo jiné klade za cíl, aby byla zefektivněna spolupráce podniků s odbornými školami tak, aby firmy mohly nabírat k praxi i výkonu práce žáky těchto škol. Vzdělávací instituce pak budou na základě zpětné vazby od firem rovněž upravovat své výukové programy. Očekávaným výsledkem je zvyšující se prestiž spolupracujících firem i škol.

Mezi realizačními partnery sektorové dohody figuruje i Krajská hospodářská komora Olomouckého kraje, která stála u zrodu této iniciativy. Z reprezentantů Sektorové dohody na slavnostní podpisové akci nechyběli kromě zástupců samotných firem ani náměstci hejtmana pro regionální rozvoj a školství, zástupci Svazu průmyslu a dopravy, představitelé odborových svazů, podnikatelských svazů, výrobních družstev a rovněž vedení Asociace textilního, oděvního a kožedělného průmyslu (ATOK). 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám