Hlavní obsah

Ústecké schody slaví výročí

Novinky, Hana Štrymplová

V Ústí nad Labem se opět poběží závod do strmé ulice Na Schodech. Závod Ústecké schody, který se v posledních letech vrátil do centra města, proběhne v sobotu 18. května.

Foto: pořadatel

Plakát k akci

Článek

Ústecké schody navazují na historii běhu do schodů, jehož úvodní ročník se konal 18. května 1974. V den závodu tomu tedy bude přesně 45 let od jeho vzniku.  Chodník v ulici je tvořen nepravidelnými schody a závodníci budou muset vyběhnout zhruba polovinu kopce. Centrální obvod tak chce pokračovat v úspěšné a legendární akci.

Akce Ústecké schody je společenská událost, propagace sportu a propagace městského obvodu. Netradičním sportovním dopolednem chtějí organizátoři motivovat více dětí ke sportu.

Na závodníky čeká netradiční běžecký zážitek přímo v centru města Ústí nad Labem, zajímavý formát intervalových startů a pořádná výzva v podobě zdolání 101 schodů. Součástí bude také kratší varianta pro děti a nová kategorie Rodina.

Závodníci se mohou registrovat přes web www.miladatour.cz, kde naleznou také všechny důležité informace. Akci připravuje městský obvod Ústí nad Labem – město a startovné je zdarma.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám