Hlavní obsah

Úspěšný víkend pro ostravské karate: 26 medailí ze dvou turnajů

Novinky, Miloš Škoda

O víkendu 14. a 15. května se ostravští karatisté z klubu ATTFIS Ostrava zúčastnili dvou mezinárodních turnajů - v polské Legnici a Hradci Králové. Z obou turnajů vybojovali 26 medailí - 10 zlatých, 13 stříbrných a 3 bronzové.

Foto: Jakub Škoda

Sobotní úspěch na turnaji v Polské Legnici

Článek

Na sobotním turnaji Puchar Dolnego Śląska w karate Silesia Cup 2016 v Legnici reprezentovali tři závodníci, kteří vybojovali celkem 5 medailí - 3x stříbro a 2x bronz. Brozové medaile vybojovali oba hoši ve svých kategoriích kumite - Vojtěch Válek a David Šebek. Spolu s Dominikem Přikrylem získali také stříbrné medaile v týmové kategorii.  

Ostrava byla druhá za domácím Hradcem Králové

O mnoho úspěšnější byl však start ostravského klubu na mezinárodním turnaji SKIF v Hradci Králové, kde klub reprezentovalo 11 závodníků, kteří vybojovali neuvěřitelných 21 medailí - 10x zlato, 10x stříbro a 1x bronz.

„Chtěl bych poděkovat všem za účast, 26 medailí ze dvou turnajů ve dvou dnech, to je bilance prozatím nejlepšího víkendu v letošním roce. Druhé místo v žebříčku zúčastněných klubů je krásný výsledek. Všichni podali hezké výkony, jak v kata, tak v kumite,” uvedl hlavní trenér klubu Miloš Škoda.

Zlaté medaile vybojovali: Vojtěch Válek - kumite BRH žactvo, Martina Kašparová - kata st. žactvo, Nikola Chybíková - kata dorostenky, Alex Kozubal - kata ml. žactvo a dále pak v týmových kategoriích: Vojtěch Válek, Dominik Trubiánský a Marek Šedivý, Nikola Chybíková, Zuzana Hájková a Martina Kašparová.

Stříbrné medaile vybojovali: Zuzana Hájková - kata a kumite, Dominik Trubiánský - kata ml. žactvo, Veronika Sobková - kata st. žactvo, Nikola Chybíková - kata st. žákyně a v týmových kategoriích pak: Veronika Sobková, Alex Kozubal, David Šebek, Dominik Přikryl a Agáta Julinová.

Jedinou bronzovou medaili na turnaji vybojoval David Šebek, který vyhrál dvě kola před časovým limitem, bohužel v brazilském systému rozlosování nakonec obsadil bronzovou příčku.

Reklama

Výběr článků

Načítám