Hlavní obsah

Úspěšný divadelní podzim ve Slané

Novinky, Radek Šmíd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divadelní soubor Tyl Slaná zakončil o uplynulém víkendu podzimní část osmnácté divadelní sezóny. Z pohledu diváků i pořadatelů se jednalo o podzim úspěšný a už nyní je tak připravena také jarní část, která opět přinese řadu divadelních představení v podání slánských ochotníků. A nejen to.

Foto: Divadelní soubor Tyl Slaná

Čertovská pohádka

Článek

Podzimní část našeho celoročního programu utekla opravdu velmi rychle. Nejspíš to bylo způsobeno tím, že velká většina všech aktivit byla soustředěna do dvou měsíců, a to od začátku října do konce listopadu. Z minulých let totiž víme, že pořádat představení třeba v září není dobré, protože lidé si ještě užívají doznívající léto, a čas se snaží trávit především venku, nikoliv v divadle. A podobně to platí také v prosinci, kdy už lidé vše podřizují nadcházejícím vánočním svátkům.

V rozmezí pouhých dvou měsíců jsme tak stihli uspořádat nejen několik vystoupení ve Slané, ale také jsme absolvovali nebo ještě absolvujeme osm zájezdů do okolních měst a obcí.

Velké poděkování patří především dětem, které účinkují v Čertovské pohádce, a kterých se týkala právě většina zájezdů. Nejednou se stalo také to, že děti hrály i dvě představení za víkend.

O nadcházejících Vánocích bychom si chtěli trochu odpočinout, ale jeden nápad ještě máme. Pohráváme si totiž s myšlenkou uvést silvestrovskou verzi našeho představení Tracyho tygr. Byla by to spíše parodie plná vtipů a gagů, které nás napadly během těch několika zájezdů, které jsme s tímto představením odjezdili. Šlo by o čistou improvizaci spojenou s jakýmsi nahlédnutím do zákulisí za oponu.

Na jarní část sezóny už jsou také domluvené další vystoupení hostujících souborů. A snad i premiéra nové komedie Účel světí prostředky, kterou už ve Slané intenzivně zkoušíme.

Vedle premiéry bude hlavním bodem programu i březnový jarní ples, který se těší poměrně vysoké oblibě. A letos bychom ho chtěli udělat ještě hezčí než v předchozích letech.

Reklama

Výběr článků

Načítám