Hlavní obsah

Úspěšné zahájení sezóny ostravských karatistů, z Hradce Králové přivezli tucet medailí

Novinky, Miloš Škoda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 10. ledna se karatisté z klubu Shotokan Karate Klub ATTFIS Ostrava zúčastnili novoročního turnaje SKIF - Shotokan Karate-Do International Federation v Hradci Králové. Osmnáct reprezentantů ostravského klubu vybojovalo celkem 12 medailí - 5 zlatých, 3 stříbrné a 4 bronzové.

Foto: Veronika Škodová

Reprezentace klubu

Článek

Na turnaji nestartovali pouze dlouhodobí členové reprezentace klubu, ale také 5 členů klubu ze zářijového náboru nových členů v roce 2015. Byly to tak první závody a zkušenosti v jejich životě. Dva z náboru pak dosáhli na cenné kovy - Klára Vinklárková (2. místo) a Ilona Kontriková (3. místo). Kategorii žactva 10 - 14 let vyhrál Jan Mizer.

„Tímto novoročním turnajem jsme zahájili další závodní sezónu - rok 2016,” uvedla trenérka Veronika Škodová (2. Dan), která vedla reprezentaci ostravského klubu na turnaji.

Marek Šedivý vybojoval zlatou medaili v kategorii 6 - 9 let, Natálie Strnadová v kategorii 10 - 11 let obsadila čtvrté místo, ale v kategorii 12-13 let vybojovala bronz. Na čtvrtém místě se pak umístil i Jakub Pochman.

Nejúspěšnější byla dívka

Zuzana Hájková vybojovala ze dvou startů dvě medaile, což ji určilo nejlepším závodníkem klubu na turnaji. Zuzka v kategorii 10 - 11 let vybojovala stříbro a na zlato dosáhla v kategorii 12 - 13 let. „Zuzka byla třetím nejlepším závodníkem celého minulého roku a již od začátku roku nového vede tabulku úspěšnosti,” uvedl asistent Jakub Škoda.

Amálie Ondroušková zvítězila v kategorii žactva 10 - 11 let od 5 Kyu, Lucie Petrušková zvítězila v kategorii od 6 Kyu. Martina Kašparová vybojovala stříbrnou medaili a v juniorských kategoriích kata pak vybojovali bronzové medaile - Jiří Pochman a Nikola Chybíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám