Hlavní obsah

Úspěšná spolupráce dobrušské střední školy se Škodou Auto Kvasiny pokračuje

Novinky, Jana Melicharová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Střední škola – Podorlické vzdělávací centrum z Dobrušky se stala hostem roadshow s cílem motivovat žáky z perspektivních učebních a maturitních oborů pro práci v nejatraktivnějším podniku regionu.

Foto: Jana Melicharová

Studenti obdivují nový vůz Superb

Článek

Rychnovský okres patří  v České republice k okresům s jednou z nejnižších nezaměstnaností u nás. Je to hlavně způsobeno tím, že zde sídlí jeden z nejrychleji se rozvíjejících podniků, jehož historie sahá až do 30. let 20. století a vždy byla a bude spojena s výrobou luxusních automobilů.

V současné době podnik prochází velkou modernizací a rozšiřuje se do okolí. V nedaleké budoucnosti by se tedy na východě Čech mělo vyrábět až 280 000 automobilů ročně a počet zaměstnanců by se měl zvýšit až o 1300.

„A to je ten důvod, proč již několik let velmi úspěšně spolupracujeme se Škoda Auto Kvasiny, od které jsme získali již nejednu učební pomůcku pro výuku našich žáků. A pro samotnou Škodu Auto Kvasiny pak  vychováváme i úspěšné absolventy naší školy, kteří se velmi zdatně uplatní i v té nejsložitější výrobě,” uvedl Ing. Vladimír Voborník, ředitel SŠ – PVC z Dobrušky.

A tak se v areálu školy jeden slunečný únorový den objevil zbrusu nový černý vůz Superb se zelenobílými doplňky v barvách „Škodovky“, který se okamžitě stal centrem pozornosti všech studentů. Tedy hlavně to byli studenti 3. a 4. ročníků maturitních oborů a žáci 2. a 3. ročníků učebních oborů.

„Lákavé pro naše žáky byl nejen samotný nový Superb, ale i benefity a možnost uplatnění ve studované profesi, které jim byly nabízeny. Proto nemám strach o budoucnost těch nejšikovnějších, kteří se rozhodli pro práci ve Škodě Auto v nedalekých Kvasinách,” dodal Ing. Vladimír Voborník.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám