Hlavní obsah

Úspěch plaveckých nadějí z SK Radbuzy v Sokolově

Novinky, Luboš Ibrmajer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 12. října pořádal Plavecký klub Baník Sokolov již jedenáctý ročník plaveckých závodů Sokolovský kapřík. Této soutěže v plavání žactva, ročníků narození 2003 a mladších, se zúčastnilo více než 150 závodníků a závodnic z 13 klubů.

Foto: Luboš Ibrmajer

Úspěšné plavkyně a plavci s trenérkou Kateřinou Krejčovou.

Článek

Podle informace asistenta oddílu Roberta Drahoše se do Sokolova sjely děti 5 krajů, kromě pořádajícího klubu, zastupujícího Karlovarský kraj, také například plavci z Plzně, Písku, Příbrami a Chomutova.

Závodilo se podle Pravidel plavání a Soutěžního řádu v rozplavbách přímo na čas, přičemž chlapci a děvčata byli rozděleni do kategorií podle ročníku narození, každý ročník byl hodnocený zvlášť – dívky, chlapci 2003 – 2007. První tři závodníci v každé kategorii dostali diplom, medaili a věcnou cenu, pro vítěze disciplín 50 m motýlek a 100 m motýlek byl připraven pohár.

SK Radbuza Plzeň vyslala do boje o medaile 6 chlapců a 8 dívek, pod vedením trenérské dvojice Václav Čermák a Kateřina Krejčová. Je velice potěšitelné, že se plzeňští závodníci v této tvrdé konkurenci dokázali prosadit a vybojovali celou řadu medailových umístění.

Nejúspěšnějším závodníkem SK Radbuzy, a druhým nejlepším plavcem celých závodů, se stal Tomáš Kůželka, ročník 2003, který ziskem jedné zlaté, čtyř stříbrných a jedné bronzové medaili proměnil všechny své starty v medailové úspěchy - a to v disciplíně 100 m prsa. Časem 1:29,80 porazil i nejlepšího účastníka těchto závodů, Matěje Volfa z Chomutova, kterého odsunul na druhé místo, a připravil mu tak jedinou porážku, neboť ve zbývajících pěti disciplínách Volf přemožitele nenašel.

Také další dva závodníci z SK Radbuzy proměnili všechny své starty v medailová umístění, a to Jan Drahoš, a především Jan Grohmann, oba ročník 2004. Jan Grohmann zaznamenal jednoznačně největší výkonnostní posun oproti minulým závodům a může se pyšnit ziskem tří prvenství a jedné druhé příčky ze čtyř odplavaných tratí. Grohmann ovládl závody své věkové kategorie na 100 m polohový závod časem 1:31,8, 50 m znak za 0:40,8, 50 m volný způsob za 0:35,1, druhý byl na 50 m prsa (0:47,2). Jan Drahoš obdržel pohár za vítězství v disciplíně 50 m motýlek časem 0:42,2, druhý se umístil na 100 m polohový závod, třetí pak na distancích 50 m prsa a volný způsob.

Mezi děvčaty se nejvíce dařilo Michaele Maříkové (2003) a Adéle Voračkové (2006). Maříková se umístila na stříbrné příčce v závodě na 100 m znak časem 1:30,5, bronzovou medaili vybojovala časem 1:41,8 na 100 m prsa. Adélka Voračková, jakožto nejmladší závodnice z SK Radbuzy, vyplavala krásné druhé místo na 100 m polohový závod časem 2:19,7.

"I ostatní zástupci SK Radbuzy zaplavali velice pěkné časy ve svých disciplínách, a i když to tentokrát na ty nejlepší nestačilo, tak předvedené výkony jsou příslibem a motivací do další tvrdé tréninkové práce,” uvedl Robert Drahoš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám