Hlavní obsah

UNESCO v brněnské Celnici

Novinky, Petra Svobodová

Od pátku 4. září brněnská galerie Celnice hostí putovní výstavu Poznej světové dědictví UNESCO. Výstava fotografií unikátních kulturních a přírodních krás je připravena s dílnou nezávislé publicistiky MEDIA IN a autorkou projektu – cestovatelkou, novinářkou a spisovatelkou RNDr. Milenou Blažkovou.

Foto: Petra Svobodová

Vernisáž výstavy v Celnici

Článek

Projekt Poznej světové dědictví UNESCO a jeho fotografické výstavy probíhají v roce 2015 ve znamení celosvětových oslav 70. výročí založení organizace UNESCO. Výstavy jsou zařazeny do oficiálního seznamu akcí oslav tohoto významného výročí, které se budou konat v České republice.

Putovní výstava vstupuje rokem 2015 do 13. ročníku. Fotografická kolekce je na cestě od jara, léto strávila na hradě Křivoklát a na podzim se přesunula do Plzně a právě do Brna. Prezentované fotografie představují památky a přírodní celky z prestižního Seznamu světového kulturního a přírodního dědictví, kterých v současné době figuruje na Seznamu 1031. Záštitu nad projektem převzala Česká komise pro UNESCO. 

Výstava v Celnici potrvá až do konce listopadu, každý měsíc se ale návštěvníci podívají do jiného koutu světa. V září to bude Chorvatsko a rakouský Salcburk.

„Jsem ráda, že výstava je umístěná právě v galerii Celnice, protože krásná zahrada a vůbec prostor mezi oběma vilami přímo vybízí k poučení, zábavě i relaxaci,” říká s úsměvem autorka projektu Milena Blažková. Galerie Celnice se totiž nachází v areálu brněnské Vily Löw-Beer (sousedky slavnější vily Tugendhat). V přízemí je nově otevřená příjemná kavárna a v patře se nachází komorní výstavní prostor.

Návštěvníkům jsou volně k dispozici informační materiály o místech z fotografií. Galerie Celnice je otevřena denně, kromě pondělí, od 10 do 18 hodin. Vstup volný.

Vila Löw-Beer v Brně je nejnovější pobočkou Muzea Brněnska, které dále spravuje Muzeum ve Šlapanicích, Muzeum v Ivančicích, Podhorácké muzeum, Památník písemnictví na Moravě a Památník Mohyla míru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám