Hlavní obsah

Uherčice zažijí futsalový turnaj na trávě

Novinky, Jana Bystrzonovská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiérový ročník futsalového turnaje s názvem Arsenal Bosňa Cup se odehraje v sobotu 21. července v Uherčicích u Hustopečí. Uspořádat se jej rozhodli lidé kolem místní sportovní haly a areálu hřiště netradičně na trávě. Celodenní klání bude zakončeno koncerty pro hráče i fanoušky.

Foto: Jana Bystrzonovská

Arsenal Bosňa Cup

Článek

„Zimní futsalové turnaje jsou v okolí poměrně běžnou záležitostí. Vzhledem k tomu, že uherčická sportovní hala disponuje dobrým zázemím a s futsalem máme mnoho zkušeností, rozhodli jsme se tuto hru přenést v létě ze sportovních palubovek na trávník fotbalového hřiště. Tímto bychom rádi nabídli jak hráčům, tak i divákům zajímavou alternativu mezi dvěma různými sportovními prostředími,“ řekl hlavní organizátor turnaje Ondřej Kušnier, který je zároveň správcem místní sportovní haly.

Turnaj se odehraje na dvou travnatých hřištích za účasti asi dvaceti týmů napříč několika fotbalovými a futsalovými soutěžemi. O regulérní průběh utkání se postarají profesionální rozhodčí z Brněnské asociace futsalu. Nejlepší týmy získají kromě trofejí i množství zajímavých cen.

„Pro hráče a fanoušky, kteří nemohou dospat, jsme připravili místo na stanování a sociální zařízení v prostorách haly. Není tedy problém přijet již o den dříve nebo přespat po akci navazující na turnaj, kde zahrají kapely Skrznaskrz a Frog and Fog. Občerstvení bude k dispozici po celý víkend a nabídne jak pochoutky z udírny a grilu, tak patřičnou zásobu chlazených nápojů,“ dodal Kušnier.

Přestože jižní Moravu momentálně trápí sucho a tropické počasí, pro hladký průběh turnaje by ani toto neměl být problém. Hřiště je pravidelně zavlažováno a nabídne dostatek stinných míst. Pořadatelé mysleli i na opačný extrém a pro případ špatného počasí je připraveno zastřešení.

Reklama

Výběr článků

Načítám