Hlavní obsah

Udělejte tečku za prázdninami na festivalu DoZvuk

Novinky, Vojtěch Karvánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoli letošní léto nenabídlo příliš letního počasí, není nejmenší důvod nepřijít v pátek 16. září do notoricky známého pražského klubu Rock Café a nezpříjemnit si návrat do škol a kanceláří po prázdninách a dovolených na festivalu DoZvuk.

Foto: Vojtěch Karvánek

Festival DoZvuk 2010

Článek

Program čtvrtého ročníku festivalu DoZvuk otevře pražská kapela Underside, která se pohybuje na pomezí hardcore a crossoveru a svými peckami vás nažhaví na další průběh festivalu. Po jejich vystoupení si užijete koncertní set rockové kapely NIL, mezi jejíž vrcholy patří support kapele Die Happy.

Svou nespoutanou energií vás zaručeně strhne pražská smečka Five O’Clock Tea. Protože právě natáčí novou desku, můžete těšit i na několik horkých novinek.

Hlavní hvězdou budou havlíčkobrodští Pop-Porn. Ti vznikli v roce 2001 a postupně se vyprofilovali do stylu, ve kterém využívají prvky ostřejších odnoží taneční hudby. Minulý rok se kapela zúčastnila celosvětové soutěže Emergenza, ve které se umístila na skvělém osmém místě a Jiří Melena byl zvolen nejlepším bubeníkem.

O závěr večera se postará pražská metalová pětka Bundy Tad. Tvrdé riffy a syrovost, to jsou hlavní znaky jejich muziky, která vás stoprocentně nenechá usnout.

V přestávkách mezi koncerty vás pobaví a zaujme doprovodný program. V jeho první části uvidíte trojici žonglérů. S diaboly to roztočí Honza Hárovník, kterého tento koníček chytl zhruba před třemi roky. Ještě o rok déle se žonglování věnuje Michal Búzik alias Mižu, expert na kuželky a míčky. A největší hvězdou žonglérské exhibice bude úřadující mistr Evropy v yoyování Tomáš Bubák.

Velkou podívanou slibuje také další parta, performeři z holešovického studia HELL.cz, kteří už potetovali a probodali těla mnohých lidí. Mimoto jsou známí svými strhujícími HELL Shows. A na festivalu DoZvuk předvedou část svého umění naživo.

Reklama

Výběr článků

Načítám