Hlavní obsah

Učitelé hodonínské průmyslovky o prázdninách absolvovali kurzy první pomoci

Novinky, Jana Slováková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úraz studenta na školní exkurzi nebo výletě - noční můra každého učitele. Kantoři hodonínské průmyslovky jsou nyní připraveni. Absolvovali totiž v době letních prázdnin kurzy první pomoci a zdravovědy.

Foto: Jana Slováková

Školení "Jak poskytnout první pomoc" kantorů hodonínské SŠPU

Článek

Úrazů dětí stále přibývá a velice důležitá je vždycky správná a hlavně rychlá první reakce okolí. I to je jeden z důvodů, proč se vedení hodonínské průmyslovky rozhodlo proškolit své učitele v otázkách první pomoci.

„V dnešním světě není ničím neobvyklým student se silnou cukrovkou, epilepsií nebo jiným závažným onemocněním. Většinou nás školí rodiče takto nemocných dětí, kteří už vědí, co a jak s nimi. Tohle odborné školení nám s tím opravdu velice pomůže,” uvedla jedna z kantorek hodonínské střední školy Ivana Bělochová. „Poskytnout první pomoc a vědět, co dělat, by měl znát každý, i když si samozřejmě každý z nás přeje, aby to nikdy nemusel použít,” dodala.

Na hodonínskou střední školu tedy zavítala zkušená pracovnice Červeného kříže Božena Miklosyová a učila kantory dávat masáž srdce, umělé dýchání, ovázat zlomeninu, správně umístit zaškrcovadlo, reagovat na epileptický záchvat, dávat raněného do stabilizované polohy a spoustu dalšího.

Všichni kantoři to s povděkem přijali, dokonce se přitom i dobře pobavili, protože atmosféra byla skutečně velice přátelská a neformální. Takže až se nový školní rok zeptá, jestli jsou kantoři hodonínské průmyslovky připraveni, tak můžeme s klidným svědomím odpovědět. Ano, jen si přejme, ať své zdravotní dovednosti používají co nejméně.

Reklama

Výběr článků

Načítám