Hlavní obsah

Účetní zpronevěřila obecnímu úřadu bezmála dva a půl miliónu

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva milióny čtyři sta tisíc korun si z pokladny jedné obce na Zlínsku postupně odebrala jednatřicetiletá žena. Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality zlínského územního odboru ji obvinili ze zpronevěry.

Foto: PČR

Ilustrační foto

Článek

„Žena pracovala na obecním úřadu jako účetní od roku 2000. S trestnou činností ale začala až v listopadu 2011. Do září letošního roku si prostřednictvím internetového bankovnictví z účtu obce na svůj účet nebo konto svého bratra posílala několikrát do měsíce různě vysoké částky – od čtyř do sto dvaceti tisíc korun,“ uvedla zlínská policejní mluvčí Jana Macalíková.

Svůj příjem se ale podnikavá účetní rozhodla zvýšit i dalším způsobem. Ponechávala si pro svou potřebu nejen peníze za cestovní příkazy, které měla vyplácet, ale do své kapsy strkala i peníze za prodej žetonů na odvoz komunálního odpadu.

V tomto případě může být žena odsouzena až k osmi letům vězení.

„V roce 2012 jsme ve Zlínském kraji prověřovali přibližně sto dvacet zpronevěr. Tato je ale svým rozsahem pro letošek největší. Vesměs se jedná o případy, kdy lidé svému zaměstnavateli zpronevěří částky do sto tisíc korun,“ dodala Macalíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám