Hlavní obsah

U zaměstnanců Třineckých železáren vítězí jména Lucie, Kateřina, Tomáš a Jan

Novinky, Petra Jurásková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zaměstnanci Třineckých železáren mají bezmála 4398 synů a 4345 dcer, celkem tedy 8743 dětí. Vyplývá to ze statistik personálního oddělení. Jde o děti všech věkových skupin, tedy i děti dospělé, z nichž řada sama jde ve stopách svých rodičů a v železárnách rovněž pracuje.

Foto: Petra Jurásková

Ilustrační foto

Článek

Takových je přes 460, nejvíce ve věkové skupině 25 až 30 let. Nemusí to ale být konečné číslo, neboť ne všichni zaměstnanci údaje o svých ratolestech poskytli.

Z údajů, které má huť k dispozici pak vyplývá, že nejčastěji pojmenovali pracovníci podniku své dcery: Lucie, Kateřina, Veronika, Jana, Petra, Michaela a Tereza. U chlapců je nejvíce Tomášů, Janů, Lukášů, Davidů, Jakubů a Martinů.  

Předškoláků mají rodiče pracující v železárnách více než 700, téměř 900 do deseti let a téměř 1000 do patnácti let. Největší počet dětí uvádí zaměstnanci ve věkové kategorii 20 až 25 let, a to téměř 1700. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám