Hlavní obsah

U tetičky na dědině

Novinky, Lenka Kodrlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letos se v přírodním a kulturně-historickém areálu Parku Rochus v Uherském Hradišti uskuteční, již počtvrté, příměstské tábory „U tetičky na dědině“, které probíhají v duchu slováckých tradic a řemesel.

Foto: Lenka Kodrlová
Článek

O tom, že se tyto tábory těší velké oblibě svědčí i fakt, že všechny turnusy bývají beznadějně obsazeny již pár hodin od zpuštění rezervace. Během července a srpna bude boršická chalupa poskytovat zázemí dětem a tetičkám na osmi turnusech. A čím je tento tábor tak výjimečný a liší se od ostatních?

Děti se seznámí s tradičním způsobem života na vesnici. Životem bez moderních technologií, chytrých telefonů, televize a internetu. Vyzkouší si různá řemesla a budou pomáhat s přípravou svačinek, v podobě pečení chleba v hliněné peci, stloukání másla ze smetany, výroby marmelády, pečení buchet v kamnech a další.

Těšit se mohou i na výrobu hliněných cihel, keramiku, a další rukodělné činnosti. Chybět nebude ani odpolední siesta na půdě v seně, převlékání do krojů, chůze na chůdách, cvrnkání kuliček a spousta dalších zábavných aktivit.

Na táborech se organizačně podílí Region Slovácko, Park Rochus, o. p. s., Dům dětí a mládeže Šikula a Informační centrum pro mládež prostřednictvím Klubu přátel ICM.

Reklama

Výběr článků

Načítám