Hlavní obsah

U Strání shořel sypač

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šok zažil v úterý 24. ledna ve čtyři hodiny ráno řidič posypového speciálu. Nákladní Tatře mezi obcemi Strání a Korytná zřejmě vyzkratovala elektroinstalace a vůz začal hořet. Řidič stačil vyskočit, oheň způsobil na speciálu škodu ve výši 750 tisíc korun.

Foto: HZS Zlínského kraje
Článek

"Řidič posypového a údržbového speciálu ošetřoval vozovku z obce Korytná na Strání. Když se blížil k hlavnímu silničnímu tahu I/54, došlo k projevům elektrického zkratu na vozidle a následně k výronu kouře z palubní desky," uvedl mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček. Řidič okamžitě zastavil a z kabiny hořícího auta vyskočil. 

Jako první  dorazila jednotka dobrovolníků ze Strání. Hasičům se podařilo požár kabiny lokalizovat, po příjezdu profesionálů z Uherského Brodu s dalšími cisternami byl vůz postupně uhašen. Plameny zasáhly a zničily především kabinu vozu, další části posypového speciálu byly uchráněny díky hasičům.  

"Škoda byla majitelem odhadnuta na 750 tisíc korun, příčinou byla pravděpodobně technická závada," dodal Mitáček s tím, že vyšetřovatel dál případ šetří.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám