Hlavní obsah

U návštěvníků to vyhrála kartonová želva, nejen její tvůrci dostali odměnu

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 15. listopadu se v brněnském Avionu sešly soutěžní týmy, které se zapojily do stavby obřích kartonových zvířat. Výsledek jejich činnosti mohli v průběhu tří týdnů obdivovat návštěvníci obchodního centra. Ti také rozhodli o výsledku a vybrali jako nejpovedenější želvu ze ZŠ Bednářova.

Foto: Avion Shopping Park Brno

vítězný tým ze ZŠ Bednářova

Článek

Radost z vítězství a především odměnu v podobě poukázek v hodnotě 30 000 Kč na nákup v Avionu a obchodním domě IKEA si nakonec odnesli zástupci ŽS Bednářova, kde se do projektu zapojila kompletně celá škola.

Během nedělní akce spojené s rozsvěcením vánočního stromu si společně s žáky ostatních škol mohli užít i pro ně připravený koncert zpěváka Voxela. Na parkovišti byl také odhalený billboard s fotografií vítězného týmu i s jejich exponátem.

Ani ostatní stavitelé však neodcházeli s prázdnou. Celkově mezi zapojené základní školy rozdělil Avion Shopping Park Brno částku 60 000 Kč. 

„Poražený v tomto projektu nebyl nikdo, všichni si odnáší odměnu a věříme, že i nové zkušenosti a zajímavé poznatky,„ říká ředitel obchodního centra Petr Navrátil a dodává: „Sami jsme nečekali, že jejich výtvory budou tak propracované a že se stanou atraktivní ozdobou naší nákupní galerie.”

Stavba kartonových zvířat trvala měsíc a podílela se na ní celkem asi osmdesátka lidí ze ZŠ Tuháčkova, ZŠ Bednářova, ZŠ Měšťanská a ZŠ Jana Broskvy. Cílem projektu, bylo zdůraznit možnost druhotného využití odpadu a podpořit tvůrčího a týmového ducha dětí.

Pořadí jednotlivých soutěžních týmů:

1. místo “Želva” – ZŠ Bednářova – 30 000 Kč

2. místo “Nosorožec” – ZŠ Tuháčkova – 15 000 Kč

3. místo “Krokodýl” – ZŠ Měšťanská – 10 000 Kč

4. místo “Medvěd” - ZŠ Jana Broskvy – 5 000 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám