Hlavní obsah

U Hulína na Kroměřížsku hořel podél železnice porost v délce tří kilometrů

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S rozsáhlým požárem travního porostu podél železniční trati u Hulína na Kroměřížsku bojovalo v úterý 7. srpna odpoledne patnáct hasičských jednotek Zlínského a Olomouckého kraje. Událost se obešla bez zranění, provoz na trati byl v obou směrech na hodinu zastaven.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Foto z místa požáru.

Článek

„Požár zasáhl především travní a polní porosty na ploše v délce tří kilometrů podél železnice od Tlumačova na Zlínsku po Hulín na Kroměřížsku. S ohledem na bezpečnost zasahujících hasičů byl v 15:45 hodin obousměrně zastaven provoz na železniční trati Hulín-Otrokovice,“ sdělil Pavel Řezníček z HZS Zlínského kraje.

První hlášení o požáru travního porostu v Tlumačově přijalo krajské operační středisko hasičů v 15:15 hodin. K události vyjely jednotky s dvěma cisternami. „Během několika minut však přibývalo oznámení o požárech kolem trati a operační důstojník k události vyslal další posilové jednotky na několik zasažených míst,“ řekl mluvčí hasičů. 

Postupně se do likvidace požáru zapojilo 12 jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů ze Zlínského kraje, jednotka drážních hasičů a v rámci mezikrajské pomoci také dvě jednotky hasičů z Olomouckého kraje. S ohledem na počet nasazených jednotek byl vyhlášen druhý stupeň poplachu.

Díky rychlému nasazení velkého počtu jednotek se podařilo požár lokalizovat v 16:40 hodin. Následně byl s omezenou rychlostí obnoven také obousměrný provoz na železniční trati.

„Po uhašení všech ohnisek požáru se kolem půl sedmé večer jednotky postupně vrátily na své základny. Jednotka drážních hasičů provedla závěrečný průzkum, a po vyloučení dalšího nebezpečí byl v 18:45 hodin provoz na železniční trati plně obnoven. Krátce poté byla oznámena také celková likvidace události,“ dodal Pavel Řezníček.

Příčinu vzniku události a výši škody zjišťují vyšetřovatelé hasičů z Kroměříže a Zlína.

Reklama

Výběr článků

Načítám