Hlavní obsah

Tygřice z Prahy 4 si dovezla stříbro ze světového šampionátu v kickboxu

Novinky, Zbyněk Góralczyk

Markéta Krejzlová z pankráckého Tiger teamu si přivezla z mistrovství světa juniorů v kickboxu stříbrnou medaili.

Foto: Zbyněk Góralczyk
Článek

V sobotu 27. srpna odletěla do irského Dublinu česká reprezentace ČSFU v kickboxu na juniorské mistrovství světa nejprestižnější organizace WAKO. Tiger team zde měl zastoupení v Markétě Krejzlové, která získala od reprezentačního trenéra tzv. divokou kartu. Rozhodně nezklamala. 

Markéta byla přihlášena do velmi prestižní kategorie Lowkick, která je plnokontaktní a jsou zde kromě úderů, dovoleny kopy na stehno. Příprava na toto mistrovství světa byla poslední 2 měsíce velmi intenzivní a prázdniny neprázdniny, Markéta na sobě musela opravdu tvrdě pracovat.

Mistrovství světa juniorů WAKO se zúčastnilo více než 2000 závodníků z 56 zemí světa a probojovat se zde, byť i do druhého kola, je velkým úspěchem. Markéta měla v kategorii závodnice z Polska, Ruska a Turecka a tyto země patří mezi ty nejsilnější v plnokontaktních disciplínách, takže los to byl velmi těžký.

Markéta prošla přes bojovnici z Ruska, kterou deklasovala 3:0, a v semifinále pak narazila na bojovnici z Polska, kterou dokonce dvakrát poslala do počítání a probojovala se do finále. Ve finále ji čekala favorizovaná a mnohem zkušenější závodnice z Turecka.

Ve všech kolech dala Markéta do zápasu celé své srdce a síly, ale na Turkyni to už nestačilo. Markéta tak získala pro Českou republiku skvělé a velmi cenné 2. místo a z mistrovství světa juniorů si odvezla stříbrnou medaili, mnoho zkušeností a především další motivaci do tréninku. 

Markéta kromě kickboxu již několik let cvičí v pankráckém klubu bojových umění jiu-jitsu a vede hodiny dětí, kde předává své zkušenosti. Tímto skvělým výsledkem je pak pro mnoho z nich skvělým příkladem a motivací.

Reklama

Výběr článků

Načítám