Hlavní obsah

Turisté zvou do Přeštic na oslavu pohybu

Novinky, Věra Kokošková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klub českých turistů je ještě o třicet let starší než naše republika. V roce 100. výročí jejího vzniku chtějí organizovaní turisté v souvislosti se svým výročím nabídnout veřejnosti nejméně stovku zajímavých výletů, plných kulturních zážitků. Jednu z těchto akcí právě připravují v Přešticích.

Foto: Michal Švihla

Ilustrační foto nejmladších přeštických vodáků.

Článek

Pro pěší, vodáky i cyklisty pořádá KČT, odbor Úhlava, v sobotu 14. dubna 2018 Jarní setkání turistů Plzeňského kraje v Přešticích u loděnice v Brance. Zde je také v době od 9:00 do 16:00 hodin cíl dostředného pochodu s možností vyzvednutí pamětního listu.

Ve 13:00 hodin proběhne křest knihy S pádlem v ruce, s řekou v srdci, věnované bohaté historii přeštických vodáků. Kromě publikace budou k dispozici turistické propagační materiály a suvenýry. Občerstvení na místě bude zajištěno.

Mimo tradiční termíny budou k této příležitosti mimořádně zpřístupněny historické památky v nejbližším okolí města, jako: kostel Nanebevzetí P. Marie (národní kulturní památka), kostelík sv. Ambrože na Vícově, hrad Skála (slaví letos 700 let), zámky Příchovice, Lužany a kaple Narození P. Marie v Borovech.

Většina objektů, včetně Domu historie Přešticka s výstavou o Československé armádě, nabízí pro zájemce komentované prohlídky. Zdatnější návštěvníky akce dále mohou zlákat i tři blízké naučné stezky - Svatovojtěšská, Živé paměti krajiny Lužan a Procházka za lukavickými světci. 

Jarní setkání západočeských turistů se uskuteční za podpory města Přeštice, OV KČT Plzeňského kraje, MAS Aktivios a Spolku pro záchranu historických památek Přešticka.

Další informace na FB: Jarní setkání turistů Plzeňského kraje v Přešticích.

Reklama

Výběr článků

Načítám