Hlavní obsah

Turisté v Jeseníkách za selfie snímky a razítka získají oplatky

Novinky, Alena Kiedroňová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S 1. májem odstartovala v Jeseníkách velká letní soutěž pro turisty. Kdo při svých toulkách navštíví v daném mikroregionu alespoň čtyři z osmi turistických atraktivit, může si v informačním centru vyzvednout krabici lázeňských oplatek zdarma. A nejen tuto pochoutku.

Foto: Stanislav Juga

Na Praděd se můžete dostat z několika směrů, je oblíbeným cílem túr i výjezdů cyklistů.

Článek

Kromě sladkostí totiž mohou turisté navíc v krabicích objevit ještě zajímavé bonusy, třeba poukaz na pobyt v Jeseníkách ve špičkovém hotelu nebo na chalupě na Slezské Hartě, skipas, volné vstupenky do zámků, wellness centra a jiné.

„Letní sezóna je za dveřmi a soutěž je naší pozvánkou turistům do Jeseníků. Vybrali jsme na Bruntálsku, Krnovsku, Rýmařovsku a Vrbensku vždy po osmi atraktivitách, kam zajít. Určitě jsme vybrali dobře, pojďte s námi poznat naše krásné Jeseníky, hory i údolí, krajinu Slezské Harty, historická města,“ láká předseda Rady pro cestovní ruch Euroregionu Praděd a místostarosta Krnova Jan Krkoška.

Soutěž připravil Euroregion Praděd společně s krajskou destinační společností Moravskoslezského kraje Moravian-Silesian Tourism. Ta zaplatila lázeňské oplatky, pro každý mikroregion celkem po tisíci kusech. Postarala se také o umocnění zážitků návštěvníků měst ve východní části Jeseníků, například Vrbno pod Pradědem v létě nabídne turistům zdarma projížďky na šlapací čtyřkolce, elektrokolech a horských koloběžkách a třeba na Rýmařovsku můžete vyzkoušet stará řemesla.

A jak můžete soutěžit? Zajděte do některého z informačních center – v Krnově, Rýmařově, Bruntále, Vrbně pod Pradědem, Karlově Studánce, Horním Benešově, na Ovčárně, na Slezské Hartě nebo v Janovicích a vyzvedněte si skládačku s označením atraktivit a jednoduchým návodem. Třeba už ji máte z jarních tuzemských veletrhů cestovního ruchu. Je třeba stvrdit, že jste na místě skutečně byli. Buď na místě orazíte na skládačku turistické razítko, nebo tady pořídíte selfie portrét. Soutěžit můžete i opakovaně v dalším mikroregionu. Brzy přibude i Jesenicko.

Třeba mezi atraktivitami Krnovska je Osoblažská úzkokolejka, krnovská radniční věž, zámek Linhartovy nebo rozhledny. Na Bruntálsku sopečné vrcholky Uhlířský vrch či Velký Roudný, bruntálský zámek i Wellness Centrum Bruntál. Mezi největší atraktivity Rýmařovska patří Praděd, hrad Sovinec i třeba Nedělní škola řemesel ve Stránském. Na Vrbensku můžete zajít do sklářské hutě TOMI, projet se na bobové dráze, projít údolím Lapků z Drakova.

Dárkové bonusy do krabic věnovali partneři Euroregionu Praděd – cestovní kanceláře, provozovatelé hotelů, radnice měst a obcí, řemeslníci. Šťastlivci mohou získat pobyt pro rodiny na prodloužený víkend v Horském hotelu Vidly nebo na chalupě Harta v Leskovci nad Moravicí na Slezské Hartě či pobyt v apartmánech Stone ve Vrbně pod Pradědem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám