Hlavní obsah

Turisté a otužilci přivítali nový rok v Plzni u Boleveckých rybníků

Novinky, Marek Velebný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První den nového roku 2012 začal v Plzni tradičně pro turisty Novoročním pochodem z Bolevce do Bolevce. Na programu byl již jeho 38. ročník.

Foto: Marek Velebný

Sněhulák u kontroly Novoročního pochodu u Seneckého rybníka

Článek

 Ze sportovního areálu V Prokopávce před konečnou tramvaje č. 1 v Plzni-Bolevci mezi 9. a 13. hodinou se turisté vydávali na tři varianty pochodu.

Nejkratší šestikilometrová trasa vedla ke kolomazné peci, Kamennému rybníku a arboretu Sofronka. Delší jedenáctikilometrová trasa mířila do Třemošné a 22kilometrová trasa vedla přes Třemošnou, Senec a vrch Chlum u plzeňské čtvrti Doubravka.

Všechny tři trasy měly kontrolu u Seneckého rybníka, kde na pláži čekal na děti vodník se sněhulákem. Účastníci pochodu si zde mohli na krytém ohništi opékat špekáčky a koupit teplé nápoje z kotlíku.

V krásné oblasti severního okraje Plzně v Boleveckých lesích se konal pochod i na Silvestra, již 16. ročník, který vycházel od Seneckého rybníka a vedl v trasách 4, 10, 18 a 22 kilometrů směrem na Zruč, Senec, Záluží a vrch Krkavec.

Odpoledne na Nový rok v 15 hodin se konala na hrázi Velkého Boleveckého rybníka akce otužilců. Novoročnímu plavání přihlížely z hráze a přilehlého svahu desítky diváků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám