Hlavní obsah

TS Free Dance je čtyřnásobným mistrem ČR v různých tanečních formacích

Novinky, Michal Mucha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V dubnu se konalo regionální kolo v tanečních formacích pořádané Svazem učitelů tance (SUT) pod názvem Festival tanečního mládí (FTM), o kterém jsme již psali. TS Free Dance Prostějov mělo obrovský úspěch a dovezlo si ze soutěže pětkrát zlato a jeden bronz. Postoupilo tak suverénně na Mistrovství ČR.

Foto: Michal Mucha

Emocionální projev tanečnic TS Free Dance z Prostějova při jedné z vítězných tanečních formací.

Článek

MČR se konalo v České Lípě ve dnech 19. a  20. května. Uvedený víkend byl pro všechny velmi náročný, ale výkon této taneční skupiny bral dech nejen porotcům, ale naprosto všem zúčastněným. Porota si dokonce i choreografie natáčela a vždy s respektem k trenérce Janě Bálešové povstala a chvalně tleskala.

Všechny choreografie měly opravdu velkou konkurenci, ale i přesto se probojovaly do finále a 5 z nich si veze krásné medaile na krku domů, poslední šesté taneční vystoupení získalo 4. místo. Všem hrála k jejich vítězství hymna České republiky a bylo dojemné sledovat, jak vyčerpaní, ale šťastní tanečníci hrdě tuto hymnu se slzami v očích zpívali.

Choreografie s názvem Just different se zlatou medailí a taneční vystoupení s názvem Na větvi – divoká karta – s medailí bronzovou, soutěžily v dětské kategorii parketového tance. Choreografie s názvem V oříšku získala taktéž zlatou medaili, tedy opět 1. místo v dětské kategorii nazvané show, další choreografie pod názvem Už dost získala zlatou medaili v parketovém tanci – nyní ve skupině junior a v kategorii show junior získala 1. místo choreografie Druhá šance.

Trenérka Jana Bálešová se svěřila: „Jsem skutečně hrdá a pyšná na všechny své tanečníky, kteří podali za bouřlivé podpory rodičů neskutečný výkon. Do tance dali kromě všech svých sil i srdce. Díky nim vím, že nekonečná dřina během celého roku má smysl“.

Vyzpovídali jsme také mladou nadějnou choreografku Veroniku Bálešovou, dceru Jany Bálešové, která je autorkou choreografie Už dost: „Byla to moje první profesionální choreografie, kterou jsem nacvičovala a jsem skutečně dojatá za výkon svých holek, které si první místo opravdu těžce vytancovaly," řekla.

Choreografka streetu Ivana Sovíčková je také mladou nadějnou trenérkou a věříme, že v příštích kolech taktéž ukáže své taneční předpoklady. I krásné čtvrté místo je již letos tím pravým důkazem.

Zeptali jsme se i jednoho z rodičů, který nám s velmi vykřičenými hlasivkami sdělil: „Zažil jsem jeden z nejhezčích víkendů v tomto roce, jsem dojat a medaile jsou oceněním nejenom pro naše děti, ale také pro autory choreografií. Tohle triumfální vítězství je inspirací pro obhajobu v budoucích soutěžích. Město Prostějov má být právem na co pyšné."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám