Hlavní obsah

Trutnovská 40 obhájila mistrovský titul

Novinky, Ondřej Vylíčil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu a neděli 23. a 24. června patřily Králíky u Nového Bydžova druhému mistrovskému víkendu Unie šipkových organizací. Zatímco před třemi týdny se soutěžilo o tituly v kategoriích B, C a žen, tentokráte ovládly hrací sál týmy z řad kategorií A, D a Elite.

Foto: Zdeněk Špička

Mistr ČR trutnovský tým 40+

Článek

Nejnižší vypsaná mistrovská kategorie nese označení D a je vrcholem pro týmy ze čtvrtých a pátých ligových úrovní. V ní měl královéhradecký region dvě želízka v ohni jmenovitě Nolu Vilémov a Zlaté Bažanty Velké Poříčí. Bohužel ani jednomu se nepodařilo dosáhnout na přední příčky. Sítem základních skupin ještě oba bez problémů proklouzli, ale ve vyřazovací části skončila Nola v prvním a Bažanti ve druhém kole. Blíže k ještě lepšímu výsledku byli Bažanti, kteří v osmifinále prohráli nejtěsnějším rozdílem 4:5.

Ani v áčkovém mistrovství nám pšenka nekvetla, když osamělá českoskalická Prima Plus vypadla hned po skupině. Přitom k play off nebylo daleko, protože na postupovou příčku scházel jediný bod. Parádní den měl naopak zástupce jižní části Královéhradecka a třetí tým letošní Extraligy Pivaři Habřina. Těm se totiž podařil nikým nečekaný kousek, když se proházeli až na stupně vítězů. Náš region může těšit to, že důležitými články tohoto uskupení byli a jsou Jiří Mertlík z Kuksu a Zdeněk Vaisar z Jaroměře.

Top soutěží celého dvou víkendového šampionátu je tradičně kategorie Elite, do které se probojovala nejlepší osmička základní části nejvyšší soutěže republiky Superligy. A mezi touto skvadrou nechyběl obhájce loňského prvenství celek 40+ Trutnov.

Mistrovství se v této kategorii hrálo oboustranným K.O. systémem (pavoukem), tedy ze soutěže byl vyřazen tým, který prohrál ve dvou zápasech. A protože trutnovští borci neprohráli ani jedno, je navýsost jasné, kdo že se to stal mistrem České republiky pro letošní rok. Ano, jsou jimi hráči trutnovské čtyřicítky, kteří tak obhájili loňský titul.

Jejich pouť za druhým zlatem „odskákali” postupně Fofr Duchcov 10:6, Ložisková mafie Pšov 10:5, Mustang Brno 10:5 a ve finále znovu Pšov 10:6. U sestavy finálového soupeře z Pšova je nutné se zastavit. Na soupisce totiž již několik sezón figuruje hráč z Královéhradeckého kraje konkrétně z malé obce Libáň u Jičína Daniel Záruba. Máme tedy nejen mistry, ale i jednoho vicemistra České republiky.

Na závěr ještě zpět ke staronovému mistru z Trutnova. Ten protahuje šňůru medailových let na číslovku 4. V roce 2015 byl bronzový, 2016 stříbrný a poslední dva roky zlatý. Sever Královéhradeckého kraje se proto může bez ostychu chlubit tím, že má jasně nejlepší tým v zemi jménem 40+ Trutnov!

Související témata:

Výběr článků

Načítám