Hlavní obsah

Tropickou charitativní pouť přerušila tropická bouře s kroupami

Novinky, Jiří Horák

V uplynulém víkendu od 6. do 8. července se v okolí českoskalického Tropicalu mezi silničním obchvatem města a přivaděčem vody do údolní nádrže Rozkoš uskutečnil 6. ročník Tropické charitativní pouti.

Foto: Helena Horáková videovize.info

Motorkáři z klubu obřích tříkolek Trike předali zdravotně postiženému Péťovi Horáčkovi praktický dar: elektrickou tříkolku.

Článek

Tisíce lidí se mohly v průběhu tří dnů přesvědčit, že událost s jejich přispěním splnila všechna očekávání. Tedy výrazně pomohla zdravotně postiženým lidem a ještě v tropických vedrech pobavila všechny přítomné.

Program byl tak bohatý, že příchozí nestíhali navštívit všechno, co si přáli vidět. Produkce probíhala na dvou jevištích, hlavním a dětské scéně; ale také mezi stánky s občerstvením a drobným zbožím, pouťovými atrakcemi, na hladině i nad hladinou východočeského moře Rozkoš a na přilehlé louce.

Pokroková a poprocková houslistka Nika

Velký aplaus a pochvalné mručení sklidila kromě jiných i náchodská sedmnáctiletá poprocková houslistka Nika, která vystoupila v průběhu akce v mnoha vstupech.

Všichni organizátoři i vystupující zaslouží velký obdiv za to, že byli schopni v tom obrovském vedru pracovat. Účast byla totiž vyčerpávající i pro diváky. Páteční tropy zchladila večerní prudká bouřka s kroupami, která přerušila program a vyhnala stovky návštěvníků mimo areál.

Počasí spolupracovalo jen částečně

Počasí se v sobotu podepsalo i na večerní hasičské fontáně. Hasiči měli kvůli počasí pohotovost a tak diváci mohli sledovat jen ohňostroj bez fontány.

Hlavní pořadatel akce Michal Ulrich ale slíbil, že příští rok fontána už určitě bude.

Vybrali 75 tisíc korun

Návštěvníci do kasiček přispěli v průběhu tří dnů částkou 61 tisíc korun. Trikeři přidali deset tisíc a hlavní pořadatel částku dorovnal na celkových 75 tisíc korun, které budou rozděleny mezi Ústav sociální péče v České Skalici a děti postižené mozkovou obrnou.

Svým dílem přispěli i mnozí účinkující, kteří se vzdali buď části, nebo celého honoráře. Vstupné se na akci nevybíralo. Celý program byl pro návštěvníky zdarma. Každý mohl jen dobrovolně přispět do kasiček a koupit si upomínkovou placku na Tropickou charitativní pouť v České Skalici.

Reklama

Výběr článků

Načítám