Hlavní obsah

Třístá repríza inscenace Kocourek Modroočko okouzlila malé i velké diváky

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Loutkové divadlo Ostrava v neděli 27. června uspořádalo Den dětí s kocourkem Moodroočkem.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 27.5.2018 Divadlo loutek Ostrava. Snídaně s kocourkem Moodroočkem a jeho kamarády.

Článek

Dopoledne po deváté hodině se děti mohly zúčastnit Snídaně s kocourkem Modroočkem a jeho kamarády. Loutková kavárna připravila velmi dobré snídaňové menu, vhodné svými kalorickými i nutričními hodnotami pro malé i starší děti. Pokud děti již byly najezené, tak maminky a tatínkové pomohli.

Pak se děti přesunuly do hlavního sálu Divadla loutek Ostrava a tam úderem desáté hodiny zhlédly již třístou reprízu inscenace podle Knihy Josefa Koláře Kocourek Moodroočko. Knihu pro děti zdramatizoval Petr Prchal. Hudbu a texty písní napsal Marek Eben. Je třeba připomenout, že premiéra byla 2. listopadu 2012.

Po představení děti zůstaly v sále a k nim se přidali všichni kamarádi, kteří v inscenaci hráli. Přišli: Kocourek Modroočko, Zelenoočka, Zrzunda, Natrhouško, Kiki, Křeček, Krtek, Mici Angora. Všichni si sedli ke stolečkům a nastala autogramiáda. Kamarádi jim dávali svoje fotografie, děti podávaly památníčky a byli i takoví, kteří měli knihu. Ta vyšla poprvé v roce 1965 a ilustrovala jí Helena Zmatlíková.

Po autogramiádě, před alternativní budovou Divadla loutek Ostrava, si mohly děti vyzkoušet výtvarné dílničky, kde si do omalovánek postavičky mohly domalovat, vystřihnout a popřípadě si vyrobit loutku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám