Hlavní obsah

Třináctkrát trestaný recidivista skončil v policejních poutech

Novinky, Milan Haluška

Policisté v pondělí večer zadrželi v obci Petrovice u Karviné dvaadvacetiletého recidivistu, který byl v minulosti třináctkrát soudně trestán.

Foto: Milan Haluška

Ilustrační foto

Článek

Mladík se po obci proháněl společně s jednadvacetiletou dívkou ve vozidle Škoda Fabia. Místní lidé si podezřelé dvojice všimli a neváhali zavolat policii.

Řidič však svou jízdu nezvládl a při couvání havaroval, přičemž poškodil přírodní i drátěné oplocení domu a hlavní uzávěr plynu. Mladík po nárazu policistům utekl, po chvíli byl však dopaden. Dívka byla policisty zadržena přímo ve vozidle.

"Policisté na místě zjistili, že zmíněná Škoda Fabia je kradená. Ve vozidle byly nalezeny i jiné odcizené věci, registrační značky a doklady k několika různým vozidlům," sdělila mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

Mladík i přes svůj nízký věk byl v minulosti již třináctkrát soudně trestán. Jeho spolucestující dívka zatím soudně trestána nebyla. Policisté zahájili úkony trestního řízení ze spáchání přečinu neoprávněné užívání cizí věci. Na mladíka bude podán návrh na vazební stíhání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám