Hlavní obsah

Tříkrálové koupání s Pavlem Novým přilákalo čtyři desítky vyznavačů studené vody

Novinky, Petr Spálenka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Dobřanech na Plzeňsku se v neděli v místním přírodním koupališti konal 2 .ročník Tříkrálového koupání.

Foto: Petr Spálenka

Pavel Nový v obležení otužilců

Článek

Dobřanským otužilcům letos přislíbil účast na akci i herec a legendární sporťák v kraťasech Pavel Nový. Patron akce dorazil okolo druhé hodiny v dobré náladě a tu náležitě rozdával na všechny strany. Ochotně pózoval fotografům, rozdával autogramy a horečně diskutoval s vyznavači studené vody. Těch zde bylo pod dohledem objektivů dohromady i s Plzeňskými borci a otužilci z Příchovického spolku na čtyřicet.

Ještě pár snímků všudypřítomným fotoaparátům a mohl nastat přesun dolu k vodě, kde se společně na molu vyfotili. Nechyběl ani tradiční starostův proslov. Pozdravil otužilce, poděkoval všem za účast a předal slovo Pavlu Novému.

Ten zavelel plavcům pěkně po vojensku „Pó-zor!” a vyzval přítomné v labutích převlecích k tanci. Na to pětice otužilců předvedlo labutí tanec. Po tanci Pavel Nový nahnal borce do třístupňové vody, které ze břehu podporovalo na tři stovky diváků. 

Zachumlance neodradilo ani nevlídné sedmistupňové počasí v podobě deště. To evidentně koupající se menšině nevadilo. Bylo zde k vidění spoustu masek, kostýmů a nejrůznějších kulichů. Všichni skotačili ve vodě, jako by se nechumelilo. A taky že ano. Sníh totiž letos nedorazil.

Po několika odplavaných okruzích plavci postupně vylézali z vody ven. Ještě poskytli několik rozhovorů přítomným novinářům a rychle se běželi převléci do šaten. Po převlečení se postupně všichni přesunuli do nedaleké tenisové haly. Tam na ně čekalo občerstvení v podobě polévky, piva a čaje.  

Nakonec i samotný areál biotopu osiřel a další plavce přivítá v květnu na začátku sezóny. Ta otužilecká začne opět na podzim a my se společně můžeme těšit na 3. ročník Tříkrálového koupání s Pavlem Novým.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám